Суспільство

Вояки з Новограда-Волинського поїхали до Косова

3 October 2007, 18:05

Сьогодні розпочалася чергова – дев’ята – ротація українських миротворців у Косово.

Впродовж наступних 6-ти місяців вояки 30-ї механізованої бригади, що дислокується у Новоград – Волинському, будуть підтримувати мир та спокій на Балканах, - повідомляє служба інформації радіостанції «Житомирська хвиля»

Відзначимо, що сьогодні до столиці Косового міста Приштіни відправлено першу групу у складі дев’яноста п’яти українських миротворців. У Борисполі очікують повернення на Батьківщину вісімдесяти військових з 13-ого аеромобільного батальйону, що дислокується в Житомирі в районі Корбутівки.

Урочистості з нагоди їх повернення заплановані на 18-ту годину у цій військовій частині.

Ротація другої частини миротворчого контингенту у Косово має відбутися вже найближчої п’ятниці.

Для довідки: українські миротворчі підрозділи підтримують мир на Балканах з 1 вересня 1999 року у складі україно-Польського батальйону.

Серед основних завдань, що покладаються на особовий склад батальйону - патрулювання, забезпечення безпеки пересування місцевих жителів, несення служби на спостережних постах, надання гуманітарної допомоги, перевірка автомобільного транспорту та населення на предмет наявності зброї, вибухівки, наркотичних речовин та контрабанди, охорона історичних пам’ятників тощо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі