Дмитро КОРЧИНСЬКИЙ: Депутат не має бути розумний. Він має бути народний

4 October 2007, 07:57

Невпинно зростає здоровий глузд нашого народу. Вже ніхто безкоштовно не ходить на мітинги. 40% громадян відмовилося безкоштовно голосувати.

Чи варто було очікувати інших результатів голосування від тих штрейкбрехерів, які не підтримали стихійного електорального страйку і без передоплати поперлися на виборчі дільниці.

 

Партії зацікавлені в нас значно більше, ніж ми в них. Чому вони нам не платять?

Зрештою вся ця політична боротьба — розвага багатих. Вони визискують нас як робітників, як покупців, як виборців. Проте, як робітникам — вони платять нам хоча б жебрацьку зарплатню. Як покупцям (хоч і за значно завищеними цінами) дають якійсь товар. Що вони дають нам як виборцям, окрім розчарування?

По $10 кожному виборцю — це всього лише 360 млн. доларів. Гадаю, кожна з основних партій більше викинула на рекламу. Наступні вибори напевне теж будуть дострокові, тому ми могли б висунути вимогу по $30 на виборця. І в разі нашої солідарної готовності до бойкоту, вони таки заплатять, бо на дострокові вибори встановлений поріг явки 50%.

Тепер по розкладам. В разі формування демократичної коаліції, регіони втрачають уряд. Цього разу їх будуть рвати «нєпадєцкі», бо демократична коаліція може утриматися лише боротьбою зі спільним ворогом і поділом його власності. Єдиний вихід для Януковича — подолати саботаж «нових донецьких» і відкликати своїх депутатів з Ради.

Тоді він зберігає за собою уряд. Секретаріат Президента буде валити його неконституційними засобами. Проте краще втекти на Рубльовку в якості жертви політичних репресій (тоді зберігається хоча б ілюзорна можливість реваншу на наступному політичному етапі), аніж бути розгромленим в результаті антикорупційних розслідувань. З боку тепер вже наскрізь помаранчевої прокуратури, помаранчевого МВС та помаранчевого СБУ.

Може бути сформована широка коаліція. У Ющенка є для цього всі психологічні підстави. І справді: хлопець таки зробив роботу: зашугав Конституційний суд, зґвалтував прокуратуру, нахилив злобних регіоналів, розігнав Раду, послав «любих друзів», сформував список НУ-НС з благообразних мужичків, які мали б подобатися домогосподаркам, а ці дурнуваті виборці, мов очманілі пруть голосувати за Юлю.

Все-таки люди — це невдячні потвори! Виходить, вся робота зроблена для тьоті. Яка, до речі, пальцем не поворухнула навесні, коли Секретаріат кістьми лягав за Вітчизну, а нині покліпала очима, нагородила дурниць єлейним голоском і зняла всі електоральні вершки. Якщо вони дадуть їй прем’єрство — ризикують захлинутися власною жовчу.

В такому випадку — Раду завалить Юля, з тим, щоб через пару місяців зібрати під себе весь Ющенків електорат.

Так чи інакше, Україна йде у вірному напрямку. У нас з’являються здібні демагоги, непересічні особистості рвуться в бій (прикро, що здався Цушко, нам не вистачатиме його при наступному штурмі генпрокуратури).

Коли французька Легіслатива сформувала відповідальне міністерство, один з депутатів сказав: «Передайте вашим міністрам, що ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ означає СМЕРТЬ». Більшість з тих міністрів і справді скоро гільйотинували. І депутатів також.

Незабаром і ми побачимо в Українській політиці зразки високого стилю.

 http://www.obozrevatel.com

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі