Місто

Інфляція з’їдає сімейні бюджети житомирян

8 October 2007, 16:09

Останні подорожчання продуктів харчування істотно вплинуло на сімейні бюджети жителів області, - повідомляє служба інформації радіостанції „Житомирська хвиля”.

За статистикою, рівень осінньої інфляції у чотири рази перевищив прогнозований. Вдвічі подорожчали олія та яйця. Навіть вартість традиційної української страви – сала – підвищилася на 20 відсотків. Підвищення з 1-го жовтня рівня мінімальної зарплати та пенсії не перекриває наслідків інфляційних процесів. Небагато сподівань у пересічних громадян і на новий уряд. Адже в проекті Закону України “Про Державний бюджет на 2008 рік” пропонується для прикладу, з 1-го січня прожитковий мінімум для громадян, що втратили працездатність,  446 гривень проти 411 –ти сьогоднішніх.

Загальний прожитковий мінімум в розрахунку на одну особу з першого січня запропонований у розмірі 564-х гривень. Розробники проекту бюджету вважають, що цього має вистачити людині на життя.

 Нагадаємо, прожитковий мінімум обчислюється відповідно до Методики, де врахована сума вартостей відповідних наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів та послуг у розрахунку на місяць.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі