Суспільство

Школярі Житомирщини уперше візьмуть участь у всеукраїнському конкурсі «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ»

23 October 2007, 17:20

27 жовтня 2007 року вперше на Житомирщині відбудеться регіональний етап Всеукраїнського конкурсу на кращу роботу щодо обізнаності з питань міжнародної безпеки та співробітництва України з ЄС та НАТО «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ».

Як повідомила координатор Асоціація керівників шкіл України в Житомирській області Надія Полівода, конкурс проводиться за участі управління по зв’язках з громадськістю Житомирської ОДА на базі Житомирського міського колегіуму.

За повідомленням прес-служби Житомирської обласної державної адміністрації, конкурс передбачає індивідуальну участь зареєстрованих учасників у письмовому тестуванні та надання підготовленого заздалегідь твору (есе)розміром до двох сторінок друкованого тексту формату А4 з тематики конкурсу. Тематика конкурсу базується на загальних знаннях і навичках, що мають загальноєвропейський ціннісний і безпековий вимір, які учня мають отримувати в процесі вивчення таких навчальних дисциплін як історія, географія, суспільствознавство, ОБЖ, охорона природи та навколишнього середовища, екології тощо. Зміст питань передбачає розуміння питань безпеки у більш широкому сенсі, який торкається нашого повсякденного життя.

Переможці обласного (регіонального) конкурсу братимуть участь у Всеукраїнському етапі конкурсу 28 листопада за участі польських партнерів і учнів у м.Києві на базі військового навчального закладу. Переможці отримають відповідні сертифікати, грамоти, цінні подарунки, а також можливість відвідати державні установи країни та штаб-квартиру НАТО в Брюсселі.

Вдруге в Україні проводиться Всеукраїнський конкурс на кращу роботу щодо обізнаності з питань міжнародної безпеки та співробітництва України з ЄС та НАТО «Безпечна Україна. Безпечна Європа. Безпечний світ». Організатори конкурсу в Україні – Асоціація керівників шкіл України (АКШУ), Атлантична Рада України (АРУ), Громадська Ліга Україна-НАТО за сприяння та підтримки МЗС, МОН  і МО України, Національного центру з питань євроатлантичної інтеграції, Держкомтелерадіо України, Посольства Республіки Польща в Україні, Посольства Словацької республіки в Україні.

Конкурс проводиться з метою поширення інформації та знань в сфері освіти для безпеки та сприяння патріотичному вихованню через поглиблення розуміння діяльності міжнародних організацій, які відповідають за безпеку в світі, з особливою увагою до місця та участі України, Польщі, Словаччини, інших країн в міжнародних структурах безпеки. Участь у конкурсі за власним бажанням можуть брати учні загальноосвітніх шкіл віком від 14 до 18 років. Конкурс включає три етапи: шкільний, обласний (регіональний), всеукраїнський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі