Влада

Житомирський губернатор хоче відновити ГЕС у Житомирі

31 March 2011, 14:16

Житомирська держадміністрація має намір офіційно звернутися до Житомирської мерії з проханням прискорити роботу із відновлення гідроелектростанції у Житомирі.

Про це 30 березня повідомив губернатор Житомирської області Сергій Рижук.

«Раз на тиждень до мене стукають бізнесмени. Кажуть: ось гроші, технології, ми все зробимо і самі ж підключимося до системи електрифікації. Якого ще нам дідька треба? Якщо в Лугинах (райцентр Житомирської області) прекрасно працює гідроелектростанція – то чому вона не можне працювати у Житомирі?» - сказав Рижук.

Зі слів губернатора, у 2010 році в Житомирській області відновлено роботу 10 ГЕС із 40.

Сергій Рижук звернувся до мера Житомира Володимира Дебоя із проханням взяти питання відновлення роботи гідроелектростанції на особистий контроль.

Як повідомив Володимир Дебой, днями він мав розмову з представниками провідної в Україні фірми, яка серйозно займається гідроенергетикою.

«Для нас головне – не помилитися і знайти тих інвесторів, які зарекомендували себе у Житомирі реальною роботою, мають прозорі фінанси і бажання будувати ці та інші об’єкти. Тому що сьогодні є багато пропозицій по водоканалу, теплокомуненерго, сміттєзаводам і ГЕС, - сказав він. - Якщо говорити про ГЕС, то Житомир унікальний тим, що, як стверджують фахівці, треба використати існуючий каскад греблі, і таким чином максимально отримувати ефект від роботи ГЕС. Тому ми з усіма зустрічаємось, вивчаємо з усіх боків, потім на представників найперспективніших підприємств відправимо листи у контролюючі служби для того, щоб перевірити їх статус. Потім прозоро приймемо рішення. Рішення будуть сесійні, публічні і зрозумілі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі