Події

У Житомирській області працівниця банку зняла майже 100 тисяч гривень з чужих кредиток

8 June 2011, 09:55

У Житомирській області співробітники СБУ спільно з працівниками прокуратури викрили механізм привласнення кредитних коштів працівницею одного з відділень комерційного банку.

Про це повідомляє прес-група УСБ України в Житомирській області

До кола обов’язків 24-річної співробітниці фінансової установи, яка працювала кредитним агентом, входило виключно залучення потенційних клієнтів до користування послугами банку та консультації при оформленні документів для отримання банківського кредиту.

Однак зловмисниця, використовуючи чужі паролі і логіни для доступу до програмних комплексів банку та анкети-заявки, які оформлювали громадяни для відкриття кредитної лінії в банку, вносила зміни до їхніх кредитних справ і самостійно активувала виготовлені, але ще не видані заявникам кредитні картки. Згодом у банкоматах знімала кошти, які на них знаходилися, і використовувала на власні потреби.

Коли ж громадяни, на яких були оформлені кредитні картки, зверталися до неї за відповіддю на свої заявки, правопорушниця або ж видавала їм інші неактивні кредитні картки від виглядом їх власних, або ж відповідала, що їм відмовлено у наданні кредиту.

Таким чином зловмисниця за чотирнадцять місяців зняла кошти з більш ніж півсотні кредитних карток, оформлених на мешканців районного центру. Сума привласнених нею кредитних коштів становить майже 100 тисяч гривень.

Ухвалою Апеляційного суду Житомирської області працівницю банку визнано винною у вчиненні злочинів, передбачених ч.4 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.231 (незаконне збирання з метою використання або використання відомостей, що становлять комерційну таємницю), ч.1,3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України. Її засуджено до 5 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з обліком, збереженням, управлінням та розпорядженням грошима та матеріальними цінностями строком на 3 роки.

Колишню керуючу відділенням банку визнано винною у неналежному виконанні своїх службових обов’язків та несумлінному ставленні до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч.2 ст.367 Кримінального кодексу України).

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі