Економіка

Влада Житомирської області віддасть гранітні кар’єри іноземцям?

7 September 2011, 08:37

Житомирський губернатор Сергій Рижук провів прес-конференцію напередодні проведенню форуму інвестиційної привабливості Житомирщини, який відбудеться 14 вересня у Києві, - повідомили Житомир.info в управлінні з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації.

Відповідаючи на запитання журналіста щодо того, в яких галузях очікується співпраця з інвесторами, Рижук зазначив, що заслуговує уваги проект «Будівництво гірничо-металургійного комбінату ПВП «Сіріус», обсяг інвестицій якого складає 2,2 млрд. доларів США. Потенційних інвесторів можуть зацікавити пропозиції, пов’язані з розвитком каменеобробної промисловості. В Житомирській області близько 500 родовищ каменю, з них працюючих – близько 150, та й на тих видобуток ведеться примітивним способом. Японія, Італія, Німеччина вже виявили бажання вкласти інвестиції в цю галузь.

Перспективним є напрямок розробки альтернативних джерел енергії. Жодна область України не має стільки високоякісного торфу, як Житомирська.

Великі надії регіон покладає на розвиток будівельної індустрії.

«У нас є все своє, й на сусіда вистачить», - зауважив голова облдержадміністрації, маючи на увазі колосальні сировинні ресурси області. Житомирщина, за словами Сергія Рижука, – це український Урал. З чотирьох відомих родовищ титанових руд, ільменіту одне знаходиться в області. 45% світових запасів граніту знаходяться в Україні, і майже всі – на теренах області. Отже, інвестор, який прийде в область, не буде залежати від постачальника, що дуже важливо.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі