Місто

Львівська фірма зупинила реконструкцію житомирських тротуарів та хвалиться чужою плиткою на Михайлівській

28 April 2017, 09:33

Львівська фірма «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» зупинила реконструкцію тротуарів в центрі Житомира.

Про це йдеться у повідомленні від 27 квітня на фейсбук-сторінці компанії.

«Нині ми вимушені призупинити ремонт. Адже замовник винен нам понад 2 млн. грн. І це при тому, що представники міськради навіть не внесли до угод нові ціни, які, від минулого року, піднялися на третину. Ми ж, прагнучи досягти компромісу, тривалий час продовжували виконувати роботи за старими розцінками та, фактично, на усних домовленостях з міськрадою. Представники Житомирської влади, не бажаючи підписувати документи та розрахуватися за виконані роботи, ще й звинувачують «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія» у затягуванні термінів! Відтак, завершення реконструкції опинилося під загрозою зриву. Втім, ми все ще сподіваємось, що здоровий глузд та ділова порядність переможуть, і замовник розрахується з нами за виконані роботи, а ми продовжимо виконувати взяті на себе зобов'язання», - йдеться у дописі.

А 26 квітня у фейсбуці львівська компанія у дописі про висаждженні сакури на Михайлівській хвалилася бруківкою, яку на цій вулиці викладали представники житомирських фірм.

«Нам же приємно, що високопосадовці, крокуючи Михайлівською, мали змогу особисто перевірити якість ремонту тротуарів, проведеного нашою компанією», - зазначається у пості на сторінці «Ві. Ай. Пі. Будівельна компанія».

Нагадаємо, генеральним підрядником реконструкції Михайлівської є житомирська фірма ТОВ «Арт Хаус».

Як повідомляв Житомир.info, на капітальний ремонт тротуарів у центрі Житомира в 2016 році виділили 19 млн 314,3 тис. грн. Переможцем тендеру міськради на проведення капітального ремонту тротуарів по вул. В. Бердичівській стала «Ві.Ай.Пі. Будівельна компанія» з Львівщини, В центрі міста знімати асфальтове покриття почали  12 серпня, а перед цим у мерії показали, як виглядатимуть житомирські тротуари після ремонту. Плитку мали привезти 5-6 вересня, але привезли лише 13 вересня. 22 листопада мер Сергій Сухомлин говорив, що він не підпише акти виконаних робіт, а підрядник обіцяв до середини грудня закрити всі розриті ділянки. В січні цього року Сухомлин розповідав, що реконструкцію тротуарів в центрі Житомира будуть завершувати місцеві фірми, яких визначать на «внутрішньому» конкурсі. У лютому стало відомо, що львівська будівельна компанія ТОВ «Ві.Ай.Пі.» подала судовий позов на 2,5 млн грн, які їм міська влада не доплатила за роботу, згодом ТОВ повідомило, що вони досягли з міськоє владою консенсусу.

 24 березня на Київській, між вулицями Небесної сотні та Покровською, ТОВ «ВІ. АЙ. ПІ. Будівельна компанія» відновила роботи з укладання плитки. Після орилюднення ухвали суду, в якій зазначається, що розслідування реконструкції тротуарів виясило, що  ьвівська фірма та посадовці УКБ нанесли збитки бюджету на 3 млн грн, керівництво львівської компанії зробило офіційну заяву, назвавши оприлюднену інформацію «нічим не обґрунтованою».

P.S. Згодом львівська фірма вибачилася, а допис про сакури та плитку на Михайлівській видалили

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі