Влада

Минулого року скандальний директор Бердичівського медколеджу отримав 143 тис. грн зарплати і купив новеньку Mazda

5 May 2017, 17:11

Володимир Клименюк, який зараз у суді відстоює свою посаду директора Бердичівського медичного коледжу, минулого року купив новенький автомобіль Mazda СХ5.

Такі дані містяться в електронній декларації Клименюка, яка була опублікована в Єдиному державному реєстрі декларацій: вперше 28 квітня, а 5 травня з’явився виправлений варіант, в якому додане ще одне джерело доходів – від відчуження рухомого майна та заповнений розділ про видатки і правочини.

Директору КВНЗ «Бердичівський медичний коледж» Житомирської обласної ради з 2004 року належить земельна ділянка в селі Вереси Житомирського району площею 1500 кв.м., а з 2007 року – житловий будинок загальною площею 635 кв.м в цьому ж селі. У 2009 році Володимир Клименюк став власником нерухомості в селі Пагурці Хмельницького району Вінницької області: земельна ділянка 1200 кв.м та житловий будинок площею 82,6 кв.м, який коштував на момент набуття права власності 58 тис. 800 грн.

17 серпня минулого року Клименюк став власником автомобіля Mazda СХ5 2016 р.в. вартістю 690 тис. грн.

У 2016 році директор медколеджу отримав 143 тис. 589 грн зарплати, 11 тис. 575 грн зарплати за сумісництвом – асистент кафедри Соціальної медицини та організації охорони здоров’я у Вінницькому національному медичному університеті ім.М.І.Пирогова. Крім того, Клименюк отримав 32 тис. 502 грн пенсії та 50 тис. грн від громадянина Азарова Олександра Володимировича за відчуження рухомого майна (транспортного засобу). Тобто сукупний минулорічний доход керівника навчального закладу становив 237 тис. 666 грн.

Нагадаємо, ухвалою Житомирського районного суду від 13 квітня  зупинена дія рішення сесії обласної ради від 6 квітня цього року про дострокове розірвання контракту з директором Бердичівського медичного коледжу Володимиром Клименюком. 4 травня біля Житомирського районного суду активісти влаштували Володимиру Клименюку «коридор ганьби».

Як повідомляв Житомир.info, в квітні 2014 року бердичівська Самооборона вимагала звільнення директора медколеджу Володимира Клименюка за хабарництво і аморальну поведінку, а батько колишньої студентки переконував, що директор коледжу зґвалтував його дочку, після чого вона народила дитину. В травні 2015 року третьокурсниця Бердичівського медколеджу вкоротила собі віку. Родичі дівчини вважають, що це сталося через сексуальні домагання директора навчального закладу, активісти біля медколеджу влаштували акцію протесту, на яку приїхали батьки дівчини. Через кілька днів після трагедії голова облради Віталій Француз надіслав листи до прокуратури Житомирської області та УМВС з проханням відсторонити директора Бердичівського медичного коледжу від займаної посади. 

8 квітня 2016 року голова облради Лабунська підписала розпорядження про створення робочої групи, яка повинна була вивчити питання про розірвання контракту та звільнення директора медколеджу. У травні 2016 року директор Бердичівського медичного коледжу Володимир Клименюк звітував про свою роботу на засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, його приїхали підтримати кілька десятків працівниць коледжу, які не вийшли на роботу - взяли відпустку на один день за власний рахунок. Клименюк запевнив, що у випадку звільнення готовий звертатися до Європейського суду. Наприкінці травня 2016 року Анжеліка Лабунська говорила, що Клименюка звільнять до нового року. В червні цього ж року до обласної ради знову приїхали працівниці медколежду та Володимир Клименюк, який намагався потрапити на прийом до Лабунської: виник конфлік, секретар голови облради викликала поліцію. Колектив медколеджу поскаржився голові ВО "Батьківщина" Юлії Тимошенко на голову облради Анжеліку Лабунську. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі