Місто

Житомиряни продовжують «прикрашати» написами альтанки в парку, не зупиняють навіть камери

16 April 2024, 13:33

Малюнки, написи та пліснява: такий вигляд має альтанка у Шодуарівському парку. Адміністрація парку про стан альтанок знає, говорить – це діло рук відвідувачів.

«Нижня альтанка більш-менш, тому що там людей більше проходять, а тут зверху люди думають, що можуть сховатися, хоча вони не розуміють, що є такий «Міський інформативний центр». Тут у нас знаходяться камери, за допомоги яких відслідковуємо. Когось вдається зловити, когось не вдається. Але ви самі бачити, у якому стані воно знаходиться, це потрібно приводи до ладу, робити ремонт, хоча б косметичний. Люди у нас трохи поросята», – говорить директор КП «Парк» Сергій Бондар.

В попередні роки альтанки не фарбували, цього року хочуть навести лад, але спочатку планують підрахувати скільки це може коштувати.

«Як потеплішає трохи доведеться перекрити цю альтанку. Звичайно доведеться зняти ось ці шари верхні, заштукатурити, пошпаклювати, а потім вже покрити, можливо водоемульсійною фарбою. Будемо намагатися власними силами, але не впевнений, десь 50/50. Дамо на прорахування, щоб розуміти скільки буде коштувати. Якщо будемо у змозі оплатити ці послуги, значить оплатимо, якщо ні, тоді будемо намагатися власними силами. Не готовий надати вам відповідь, бо матеріали та послуги ростуть день за днем», – каже директор КП «Парк».

Директор КП «Парк» говорить, що минулого року вдавалося знайти тих, хто розмальовував альтанку, адже на території є камери, і відвідувачам радять про це не забувати.

«Було таке, що на мосту вдавалося зловити. В основному – це молоді люди. Чому так, не знаю, можливо виховання не вистачає», – сказав Сергій Бондар.

Нагадаємо, 13 лютого 2023 року у житомирському парку підлітки розмалювали альтанку, але після приїзду поліції витерли написи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: парк альтанка Шодуар камера вандал напис фарба ремонт Бондар 
Матеріали по темі