Місто

В інспекції з благоустрою Житомира розповіли, як працює програма «Автододзвін»

15 February 2012, 16:30

Комунальне підприємство «Інспекція з благоустрою м. Житомира» 1 лютого запустило автоматизовану комп’ютерну програму «Автододзвін». Вона боротиметься із зовнішньою рекламою та оголошеннями, розміщеними незаконно в недозволених місцях – дерева, стовпи, фасади будинків.

Начальник інспекції з благоустрою Юрій Самборський повідомив журналісту Житомир.info, що вже є перші успіхи: «До нас телефонують люди із, так званого, «чорного списку» і просять прибрати їхні телефонні номери з «Автододзвону».

Юрист інспекції з благоустрою Житомира Денис Ходаківський запевнив, що кількість незаконно розміщених оголошень на вулицях міста значно скоротилась. На такий результат вплинув сам розголос про запуск програми «Автододзвін» у ЗМІ. Крім цього, інспектори розповідали про штрафні санкції за незаконно розміщену рекламу фізичними і юридичним особам.

Найбільшу кількість оголошень, розміщених у недозволених місцях, в інспекції очікують навесні. Тоді ж проведуть моніторинг і сформують точний список правопорушників.

«Є думка, що за допомогою програми «Автододзвін» можна підставляти людей, розміщуючи їх номера на оголошеннях. Такий варіант, звісно, можливий, але «Автододзвін» – контрольована програма. Номер має пройти цілу процедуру, щоб потрапити у «чорний список». Спочатку інспектор телефонує за номером, вказаному на «нелегальному» оголошенні, щоб з’ясувати особу і коротко роз’яснити суть програми.  Також він просить людину особисто прийти в інспекцію. Якщо порушник ігнорує зауваження інспектора і відмовляться зняти свою рекламу, незаконно розміщену в недозволених місцях, то номер потрапляє до програми та складається адміністративний протокол» - пояснив Денис Ходаківський

За порушення правил розміщення реклами фізична особа, відповідно до адміністративного кодексу України, має сплатити штраф від 340 до 1360 гривень. Юридична – від 850 до 1700 гривень. Рішення про розмір штрафу приймає адміністративна комісія міської ради, якій надаються протоколи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі