Економіка

В Житомирській області вже почалися жнива, планують зібрати 1,4 млн. тонн зернових

9 July 2012, 18:00

Житомирська область планує зібрати 1,4 млн. тонн зернових, жнива вже розпочалися у південних районах області.

Про це сказав заступник Житомирського губернатора Микола Дейсан під час обласної наради-семінару з питань підготовки до збирання зернових культур урожаю 2012 року..

«Плануємо отримати щонайменше 1,4 млн. тонн урожаю зернових, а в кращому випадку перевищити планку минулого року – 1,5 млн. Врожайність, яку вже показують озимий ячмінь, пшениця та ріпак, на 10-15% вища, ніж була на цю пору в 2011 році. Сподіваємося, що ранню групу зернових зберемо з гарною врожайністю, розраховуємо на високі показники врожайності кукурудзи. Відповідно до інформації, яка надійшла зі східних і деяких центральних областей України, подекуди вимальовується критична ситуація із зерновими та кукурудзою.Тому вся надія держави на центральні та північні області, на Полісся та Житомирщину як регіон стабільного землеробства», - сказав Микола Десан.

Як повідомили Житомир.info у прес-службі облдержадміністрації, в Житомирській області діє 14 елеваторів і є ще 7 сертифікованих складів, на яких можна зберігати 0,5 млн. тонн зерна.

«П’ять елеваторних комплексів будуть збудовані найближчим часом: щодо деяких з них вирішується питання виділення земельної ділянки, щодо других – виготовлення проектної документації, інші – в стадії погодження проектів. Зокрема, елеватори мають з’явитися ще в Попільнянському, в Овруцькому, Романівському та Андрушівському районах. Крім 14 існуючих елеваторів, маємо ще 7 сертифікованих складів, на яких можемо зберігати півмільйона тонн зерна, а також складські приміщення у господарствах, які не є сертифікованими, і це ще 600-700 тисяч тонн», - сказав Дейсан.

Як повідомляв Житомир.info, під час візиту в Житомир прем’єр-міністра Миколи Азарова, губернатор Сергій Рижук казав, що область планує зібрати 1,5 млн. тонн зерна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі