Місто

На День міста в центрі Житомира з’явиться 315-метровий малюнок і герб із цегли. Програма святкування

5 September 2013, 09:20

Цьогоріч День народження Житомира пройде під девізом «Нас єднає Житомир творчий».

Про це 4 вересня під час прес-конференції з приводу відзначення Дня міста Житомира розповіла заступник Житомирського міського голови Наталія Леонченко.

«Ми намагалися показати Житомир в його творчому потенціалі, тому девіз цього року – «Нас єднає Житомир творчий». Взагалі будемо намагатися виступати кожного року під слоганом «Нас єднає Житомир». Можу анонсувати, що 1130 річниця Дня міста пройде під слоганом «Нас єднає Житомир космічний», - розповіла Леонченко.

Анонсуючи основні заходи з нагоди 1129 річниці від Дня заснування Житомира, заступник мера зазначила, що на вулиці Михайлівській з’явиться малюнок довжиною 315 метрів.

«У цьому році ключовими моментами будуть танцювальна версія на майдані Корольова, серед родзинок – «Мистецька версія», яка пройде у центрі міста – вул. Михайлівська, майдан Корольова, ріг вул. Лятошинського. Там буде багато заходів, спрямованих на розкриття молодіжного, дитячого творчого потенціалу. Це буде і нагородження Королеви міста Житомира, і рок-вечірка, і майстер-класи з бодіарту, і буде складатися з цеглин герб міста Житомира дитячими ручками, і малюнок на Михайлівській довжиною 315 метрів», - поінформувала Леонченко.

За її словами, значна частина заходів пройде також у парку культури та відпочинку імені Ю. Гагаріна. Там відбудуться, зокрема, такі традиційні заходи як «Свято Хліба», фестиваль національно-культурних товариств.

«Новинкою для житомирян стане кулінарний фестиваль «Пікнік по-житомирськи», де можна буде скуштувати різні смаколики, які готуються руками наших підприємців», - наголосила Леонченко.

Начальник управління культури Житомирської міськради Лариса Харчук розповіла, що у наступному році на День міста планують встановити музичний рекорд, репетиція якого буде 5 вересня.

«5 вересня ми будемо проводити генеральну репетицію того рекорду, який плануємо побити в наступному році. Це рекорд звучання класичної музики безперервно у нашому Музеї космонавтики. Попередньо музика буде звучати 6 годин, але ми думаємо, що це мало. Ми хочемо, щоб на наступний рік це було мінімум добу», - зазначила Харчук.

Наталія Леонченко поінформувала, що у неділю, 8 вересня, у храмах Житомира пройдуть святкові богослужіння з нагоди Дня міста.

«Я рада, що в цьому році ми прийшли до такого духовного блоку і ми знайшли порозуміння з усіма нашими церквами у місті Житомирі, і у неділю зранку відбудуться святкові богослужіння у славу міста в усіх храмах Житомира. Це вперше в нас»,- зазначила Леонченко.

У святкуванні Дня Житомира візьмуть участь іноземні делегації із Польщі (Битом, Плоцьк), Болгарії (Монтана), Російської Федерації (Смоленськ), Грузії (Кутаїсі).

Як повідомляв Житомир.info, у святковій ході з нагоди Дня Житомира добровільно-примусово візьме участь близько 4 тис. осіб.

Нагадаємо, що на святкування Дня Житомира витратять більше 0,5 млн. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі