Місто

У Житомирі недороблена літня естрада «Ракушка» за зиму на метр з’їхала у прірву

2 April 2014, 18:31

Її ремонтують, а вона падає у прірву. Літня естрада «Ракушка» у Житомирі стрімкими темпами сповзає з пагорба. Лише за останню зиму один її край зсунувся на 40 сантиметрів, інший – на цілий метр, кажуть міській раді.

Мешканці будинків на вулиці Береговій кажуть: вони оселилися тут ще задовго до того, як у парку почали зводити «Ракушку». Раніше на цьому пагорбі знаходилися їхні городи, але зараз від найменшого кроку земля обвалюється. Люди припускають: усе тому, що під час будівництва ґрунт не укріпили належним чином, а ще зекономили на системах водовідведення.

Мешканці добре пам’ятають, як у 2006 році після рясної зливи тони грязюки засипали їх подвір’я і завалили частину хати. Тож зараз під час дощів вони влаштовують чергування і пильнують, чи не обвалиться «Ракушка» на їхні будинки. 

«Кімнату у мене геть завалило, якби я не схватила внучку і не з нею, нас би в цій хаті і завалило. Куди ми не ходили, куди ми не зверталися - толку нема. Останній лист прийшов - виділили аж 2300 гривень, щоб укріпити стіну. Це знущання. Просто знущання над людиною. Тут ще один добрий ливень і ми будемо там», - нарікає 56-річна Наталія Тимчишина

Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин каже: попри жорстку економію цього року влада мусить виділити на добудову «Ракушки» понад 2 мільйони гривень, хоча зізнається, що вважає нерозважливою 11-мільйонну вартість реконструкції літньої естради.

Втім, мешканці не вірять, що після багатомільйонного ремонту «Ракушка» стане безпечною для них, тож просять владу відселити їх в інше місце, аби запобігти біді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі