Влада

Спортсмени хочуть бачити Українця директором департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА

23 May 2014, 15:06

23 травня члени обласної Координаційної ради з питань розвитку фізичної культури і спорту таємним голосуванням обрали кандидатом на посаду директора департаменту сім’ї, молоді і спорту Житомирської облдержадміністрації голову Житомирської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» Леоніда Українця.

За Леоніда Українця проголосували 15 із 23 членів Координаційної ради.

У бюлетенях для голосування були зазначені чотири прізвища кандидатів на керівну посаду:

Олександр Антонюк (заступник директора департаменту сім’ї, молоді і спорту Житомирської обласної державної адміністрації) – отримав 5 голосів;

Гресь Світлана Миколаївна – жодного голосу;

Українець Леонід Михайлович (голова Житомирської обласної організації фізкультурно-спортивного товариства «Динамо») – 15 голосів;

Мирна Інна Олексіївна – 1 голос «за».

Як стало відомо зі слів виступаючих, Світлана Гресь - це кандидат від влади області.

«Спортивна громада області на сьогодні рекомендує трьох людей на цю посаду (прізвища яких значилися у бюлетенях для таємного голосування - Житомир.info), крім Світлани Гресь. Світлана Гресь минулого разу прийшла (на робоче засідання ради) сама і повідомила, що висуває свою кандидатуру. На сьогоднішній день є інформація, що Гресь Світлану Миколаївну вже хочуть поставити директором департаменту. (Ще раніше) у день, коли була створена робоча група, принесли розпорядження від вищого керівництва (області), в якому було зазначено, що на стажування на посаду заступника по спорту призначено пані Сліпченко. Це було вирішено без думки спільноти, молоді, спортсменів. Хто ця людина, не знаю, особисто не знайома, характеристику зі слів інших людей передавати не буду і не маю права. Ми проти цього, і тому будемо вносити свої пропозиції, намагатися донести свою думку, щоб її почули», - висловилася секретар Координаційної ради, представник ГО «Час змін», доцент ЖДТУ Ірина Коцюба.

Секретар Координаційної ради Ірина Коцюба

«Бог тому свідок, що до цієї посади я не рвався, і не думаю, що дуже довго на ній пробуду. Задача моя проста – якщо мені довірять, хотілося б навести елементарний порядок з кадрами, з фінансами, які повинні бути прозорі і розділятися тоді, коли прийнятий бюджет. Наступна задача – це створення громадського об’єднання при департаменті, яке піде на вибори від спорту і від молоді. Мені особисто хотілося, щоб цю посаду обійняла людина молода, активна, ініціативна, яка б не була підкаблучником влади. Тому просив би, раз мені випала така довіра, щоб ви затвердили кандидатів у заступників, з якими мені в подальшому, можливо, доведеться працювати. Якщо губернатор затвердить мою кандидатуру, а ви не підтримаєте цих людей, то я не піду (на посаду директора)», - звернувся до учасників засідання Леонід Українець.

Леонід Українець

Представники зібрання одностайно підтримали кандидатів Леоніда Українця - Олександра Антонюка на посаду заступника директора департаменту із питань молоді та Олексія Демидовича, нинішнього начальника відділу фізичної культури та спорту департаменту – заступником із питань спорту.

Координаційна рада зі спорту планує узгодити свою кандидатуру із Координаційною радою з молодіжної політики, засідання якої теж було заплановане на 23 травня.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській ОДА з кінця квітня 2014 року є вакантною посада директора департаменту сім’ї, молоді і спорту, відколи за власним бажанням звільнилася начальник відомства Раїса Гула.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі