Суспільство

Мисливці Житомирської області відкрили сезон полювання на пернатих. Фоторепортаж

10 August 2014, 10:16

 9 серпня в Житомирській області розпочався сезон полювання на пернатих.

Перші вистріли в качок пролунали о 6 годині вечора.

Для заядлих мисливців відкриття – це традиційне свято, якого з нетерпінням чекають. До нього готуються, завчасно дбають про всі потрібні документи, обирають місце, пакують все для ночівлі.

Ветерани-мисливці ТОВ Мисливський клуб «Романівський» відносяться до відкриття сезону, не як до звичного полювання, а як до традиції та можливості гарно відпочити на природі.

«Для нас полювання не означає приїхати і настріляти десятки качок. Дехто на відкриття навіть рушниць з собою не бере. Для нас – це поєднання з природою. Наварити справжньої мисливською юшки, поплавати на човні, походити серед очерету і підняти качку «на крило». Звісно, ми полюємо, але не азартно. Для нас не стоїть мета кількість, потім же самі не знатимемо, що з ними робити. Впольовуємо стільки – скільки з’їмо», - розповідають мисливці.

Рівно о 6 годині вечора мисливці підходять до води. Частина у спеціальних гідрокостюмах заходить у ставок, аби налякати диких крижаків, лисок, чирок та нирків. Частина запливає човном у озеро. Решта полює з берега. Мисливці, які не взяли з собою рушниць, займаються фотополюванням.

Впольовану дичину додому, як правило, не везуть – її тут же скубуть та вкидають у загальний казан.

Традиційно мисливці виходять «на зорьку» - на полювання під час сходу сонця. Після цього вранці знову обов’язково готують юшку.

Багато заядлих мисливців приїжджає «на відкриття» з дружинами та дітьми, розбивають цілі наметові містечка, де є кухня, місце для сну і т.д.

Як повідомляв Житомир.info, сезон полювання на пернату дичину триватиме до 26 жовтня, мисливці можуть братися за рушниці лише в суботу та неділю. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі