Влада

На сесії Житомирської облради знову підняли питання придбання МРТ

11 September 2014, 11:13

Депутат Андрій Дяченко на сесії облради 11 вересня запропонував скасувати рішення про виділення мільйонів з обласного бюджету на придбання магнітно-резонансного томографа (МРТ) і відкласти купівлю апарату на три роки.

Проти цієї пропозиції виступив голова обласної ради Віталій Француз, який нагадав, що 26 мільйонів вже виділені, і 17 вересня відбудеться відкриття тендерних пропозицій.

«МРТ потрібно купувати, але його потрібно купувати (за суму) до 20 мільйонів. Ми єдина область, де немає комунального МРТ», - підкреслив Француз.

Губернатор Сергій Машковський зізнався, що після призначення на посаду хотів відмінити закупівлю апарата МРТ, але його переконали, що це апарат потрібно купити.

«Щоб не будо ніяких розмов, які сьогодні ходять навколо цього тендеру, що вже відомо ім’я переможця та інше, я пропонував надати мені матеріали про порушення проведення тендеру. Жодного звернення не надійшло. Я пропоную поставити це питання на розгляд сесії. Хотів би знати, чи буде цей апарат безкоштовний, і треба запитати думку громадськості», - сказав Машковський.

Голова обласної ради нагадав, що питання внесення змін до обласного бюджету вже є у порядку денному сесії і під час його обговорення можна повернутися до цього питання.

Нагадаємо, 29 квітня на сесії Житомирської облради депутати проголосували за розподіл 45,4 млн. грн., в тому числі - виділення 26 млн. грн. на покупку МРТ.

Перед покупкою магніто-резонансного томографа Житомирська обласна рада збиралася провести громадські слухання.

P.S. Пропозицію відмовитися під купівлі МРТ на перенаправити 26 мільйонів на інші потреби депутати під час голосування не підтримали.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі