Місто

Мережі готелю «Житомир», де проживає майже 300 переселенців, не витримують перенапруги

1 October 2014, 16:01

Електричні кабелі готелю «Житомир» обласного центру, де наразі проживає 287 переселенців (дорослих і дітей), не витримують навантаження усіх електроприладів.

Про це під час засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення переселенців розповіла заступник директора готелю «Житомир» Світлана Ольшанська.

З її слів, в числі тимчасових переселенців - 113 дітей, 31 з яких – немовлята та діти ясельного віку, які проживають в готелі разом з мамою або іншими родичами.

Щоб забезпечити за ними належний догляд, дорослі вимушені користуватися обігрівачами, кип’ятильниками, електрочайниками, не кажучи вже про телевізори, комп’ютерну та дрібну побутову техніку.

Готель не призначений для довготривалого проживання, - зазначила Світлана Ольшанська. Умови в номерах не відповідають вимогам для розміщення сімей з дітьми, відсутні можливості для розміщення немовлят, тимчасово обладнані місця для приготування їжі, прання та сушіння білизни. Для дітей шкільного та дошкільного віку виділили місце, де вони можуть робити уроки. Тимчасові переселенці забезпечені одноразовим гарячим харчуванням вартістю 18,5 грн. та ліжко-місцем вартістю 75 грн. Орієнтовна вартість доби перебування переселенців у готелі становить 20 тис. грн. на день.

«З огляду на перевантаження готель «Житомир» повинен використовуватися як транзитна база для переселенців. Якщо люди приїхали до обласного центру на кілька днів, їх можна розмістити у «Житомирі» з наступним перенаправленням на проживання до іншого закладу», - сказав з цього приводу голова Житомирської облдержадміністрації Сергій Машковський.

На засіданні було вирішено, що готель «Спортивний», розташований біля стадіону «Полісся» в Житомирі, зарезервує кілька номерів для тимчасового розміщення переселенців так само, як це робить наразі лише готель «Житомир», - повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 30 вересня Житомирська область прийняла 4552 тимчасових переселенців.

Через збільшення кількості електронагрівальних приладів, які використовуються для обігріву та нагрівання води, Житомирський РЕМ звернувся до населення із проханням не перевантажувати електромережі, аби не допустити масових вимкнень електроенергії.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі