Події

ДП «Аеропорт Житомир» не сплатило майже 307 тис. грн. за оренду 5 га землі сільгосппризначення

3 October 2014, 10:59

Коростенською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у транспортній сфері в інтересах Житомирських міської та обласної рад пред’явлено позов до суду про стягнення втрат сільськогосподарського виробництва на суму понад 306 тис. грн. з дочірнього підприємства «Аеропорт Житомир» товариства з обмеженою відповідальністю «Акорд».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Установлено, що рішенням міськради у червні 2014 року затверджено проект землеустрою щодо відведення 58,5 га землі в оренду ДП «Аеропорт Житомир» для розміщення та експлуатації будівель і споруд авіаційного транспорту.

Вказане підприємство внаслідок відведення 5,5 га сільськогосподарських угідь протягом місяця з дня прийняття рішення зобов’язане відшкодувати втрати від сільськогосподарського виробництва на загальну суму 306,8 тис. грн.

Однак, у порушення Земельного кодексу України та рішення міськради, зазначена сума не сплачена дотепер, по завершенню більш як 3 місяців із дня зобов’язання.  

Довідка Житомир.info:

Рішенням сесії Житомирської міської ради від 18 червня 2014 року земельна ділянка площею 58,5213 га надана дочірньому підприємству "Аеропорт Житомир" товариства з обмеженою відповідальністю "Акорд" для розміщення та експлуатації будівель і споруд авіаційного транспорту по вул. Авіаторів, 9 в оренду терміном на 5 років.

Категорія земель: Землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення.

Заявник протягом місяця з дня прийняття рішення зобов’язується відшкодувати втрати сільськогосподарського виробництва в сумі 306,836 тис. грн. (Триста шість тисяч вісімсот тридцять шість грн.), внаслідок відведення  частини земельної ділянки сільськогосподарських угідь площею 5,5217 га відповідно до вимог статті 207 Земельного кодексу України.

Як повідомляв Житомир.info, влада Житомира наполягала, що авіакомпанія YANAIR, яка взяла в оренду землю житомирського аеропорту, повинна виконати три умови.

Летовище планували відкрити вже наприкінці 2014 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі