Влада

Бійці просили житомирського губернатора вирішити проблеми зі статусом учасника бойових дій та виділенням землі

7 November 2014, 18:14

 Питання виділення земельних ділянок, надання статусу учасника бойових дій та належної підготовки солдат обговорювали бійці 13-го батальйону 95-ї окремої аеромобільної бригади з керівництвом Житомирської області.

Військовослужбовці кажуть: вони відправилися в зону АТО ще в березні, але через прогалини в законодавстві про надання статусу учасника бойових дій, їх сім’ї не отримують належні пільги.

«Питання про учасника бойових дій актуальне, тому що ми знаходимося там. Якщо ми його отримаємо, то сім’я буде отримувати пільги, які ми, грубо кажучи, за півроку уже втратили», - розповідає командир 13-го батальйону Олександр Порхун.

У військових є проблеми також з виділенням обіцяних земельних ділянок. Він каже: особливо обурює відношення деяких чиновників до сімей військовослужбовців, які звертаються до органів влади. Є також проблеми і з виділенням земельних ділянок.

На зустрічі говорили і про належну підготовку мобілізованих. Військові кажуть: за 10 днів неможливо підготувати бійця, який морально та фізично готовий до бойових дій.

«Мені обідно, що солдати приходять непідготовлені, їх присилають туди, а у нас немає часу їх готувати. Наприклад, прийшли в серпні люди, десять днів вони побули на зборах десь в «Десні». Їх так звані спеціалісти там «навчили» і кидають в бій. А от хто з цієї бойової задачі повернеться – то все вже на командира залишиться, йому потім батькам дивиться в очі», - говорить головний сержант 13-го батальйону Ігор Скочко.

Наприкінці зустрічі з бійцями батальйону голова Житомирської ОДА Сергій Машковський сказав, що бере питання надання земельних ділянок на особистий контроль та пообіцяв в найкоротші терміни провести нараду з сільськими та селищними головами.

Щодо питання про надання військовим статусу учасника бойових дій, Машковський зазначив, що ця проблема має вирішуватись на державному рівні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі