Політика

У Бердичеві окружком за два тижні перерахував голоси на 80 з 225 дільниць

24 November 2014, 11:37

 Минуло два тижні з початку повторного підрахунку голосів у Бердичівському одномандатному виборчому окрузі №63. За цей час розглянуто підсумки голосування трохи більше як на 80-ти дільницях.

Про це повідомляє сайт партії «Українська Платформа Собор».

«Суттєвих змін у результатах поки не сталося, проте це не означає, що їх немає зовсім. Після розгляду більше третини виборчої документації з усіх дільниць округу, на 25-ти з них встановлено відхилення від результатів, які були зафіксовані окружною виборчою комісією ще 29 жовтня 2014 року. З початку повторного підрахунку голосів офіційними спостерігачами та довіреними особами кандидатів у народні депутати, які контролюють процес перерахунку, складено майже десяток скарг і півсотні актів про порушення», - повідомляє прес-служба партії.

Спостерігачі зазначають, що найбільш кричущим порушенням членів Бердичівської ОВК є ігнорування співставлення списків виборців із іншою документацією виборчих дільниць.

«Таким чином окружна виборча комісія по суті ігнорує відповідну постанову ЦВК №502, згідно з якою повторний підрахунок голосів здійснюється у такому ж порядку і за такою ж процедурою, як і основний або первинний», - наголошують представники Української Платформи Собор.

Сам процес перерахунку голосів проходить у нормальній робочій обстановці, без ажіотажу та скандалів. Прогнозують, що про підсумки повторного підрахунку голосів у Бердичеві можна буде говорити не раніше другої половини грудня 2014 року, коли окружна виборча комісія опрацює голоси на усіх 225-ти дільницях.

Нагадаємо, округ №63 залишився єдиним в Україні, де досі не встановлено остаточні результати виборів депутатів-мажоритарників 26 жовтня.

Як повідомляв Житомир.infoОВК у 63-му Бердичівському окрузі однією з перших в Україні встановила результати голосування і вже до обіду 27 жовтня назвала переможця серед кандидатів–мажоритарників: ним, за версією виборчої комісії, став самовисуванець Олександр Ревега. Довірені особи та офіційні спостерігачі кандидата Павла Жебрівського, з огляду на очевидні та системні порушення виборчого законодавства у діях окружної виборчої комісії, звернулися до судів, де домоглися задоволення свого позову щодо перерахунку голосів. 8 листопада окружком почав перерахунок бюлетенів з 225 виборчих дільниць. 10 листопада Центрвиборчком оприлюднив постанову «Про питання щодо встановлення результатів виборів в одномандатному виборчому окрузі № 63».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі