Влада

Активісти вимагали відставки житомирського військового прокурора

3 December 2014, 12:21

2 грудня активісти вимагали у житомирського прокурора з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Валерія Кривоноса оголосити підозру керівнику танкового заводу Бутенку, або йти у відставку вимагали.

Напередодні Валерій Кривоніс повідомив людям, що матеріали вже готові, втім через правову колізію, підозру нема кому підписати. Втім вже наступного дня військовий прокурор зазначив, що для оголошення підозри нема достатніх підстав.

«На даний час ми не можемо оголосити йому про підозру, бо нема достатніх доказів його участі в злочинах. На теперішній час проводяться заходи, слідчі дії, експертизи з метою встановлення суми збитків і підтвердження тієї суми, яка була попередньо висунута Міністерством оборони. Проводиться 5 експертиз. Це майно Міністерства оборони, яке тимчасово зберігається на території заводу. Щорічно міністерством проводиться інвентаризація і не було ніяких недоліків. У 2013 році Міноборони провело чергову інвентаризацію і встановило нестачу. На той час вказували про нестачу на суму 20 млн. Ця сума не підтверджена і на сьогодні Міністерство оборони від цієї суми відмовляється. Міністерство оборони проводило повторний аудит і сказало, що підстав для висновку про нестачу на заводі нема», - розповів військовий прокурор.

Активісти також підняли питання про продаж танковим заводом державного майна, а також про акцію протесту , під час якої Бутенко вивів БМП проти мітингувальників. Прокурор зазначив, що у цих діях нема складу злочину.

Тоді активісти почали вимагати, аби військовий прокурор написав рапорт про звільнення, але він назвав це тиском на прокурора і згодом під вигуки «Ганьба!» залишив приміщення.

«Автомайданівці» Юлія Демчук та Валерій Арушанян зазначили, що такі дії прокурора вважають саботажем, тож мають намір самостійно вживати заходів.

«Ми збираємось оскаржувати рішення суду, яке призвело до розкрадання державного майна», - сказала Юлія Демчук.

Як повідомляв Житомир.info, директор Житомирського бронетанкового заводу Бутенко відсудив у громадського активіста 1000 гривень моральної шкоди. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі