Влада

Міністр агрополітики у Житомирі: 80% земель, які мали б використовуватися наукою, зайняті бізнесовими проектами

22 January 2015, 11:55

 80% земель, які мали б використовуватися для проведення наукової діяльності, зайняті бізнесовими проектами.

Про це міністр аграрної політики та продовольства Олексій Павленко сказав під час зустрічі у Житомирському національному агроекологічному університеті 22 січня.

Один з професорів запитав, чи поверне Мінагрополітики університету 4,8 га землі, бо студентам нема де практикуватися, а міністр наголошує, що кадрова підготовка – це наше майбутнє.

«На жаль, в Україні 80% земель, які мали б використовуватись наукою,зайняті різними бізнесовими проектами. Тому скоро буде створена робоча група, яка розбереться чия земля, ким вона використовується і куди йдуть кошти. Це не лише проблема агроуніверситету, а всієї країни, тому треба комплексний підхід. Більше того, я знайомий з європейською освітою, там добре розвинена система стажування на базі приватного бізнесу, тож вузи не потребують земель для створення бази, де студенти здобувають практичні навики», - відповів Олексій Павленко.

В.о. ректора Олег Скидан пояснив журналісту Житомир.info, що у агроекологічного університету немає свого науково-дослідного центру, який би дав можливість створити модельну базу економічно ефективного і екологічного сільгоспвиробництва на Поліссі.

Нагадаємо, що програмою візиту міністра у Житомирську область передбачена його участь в акції «Ланцюг єдності».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі