Влада

На сесії Житомирської облради розподілять майже 60 млн.грн., з них 30 млн. – на купівлю МРТ

17 March 2015, 11:56

 Президія обласної ради погодила перелік питань для розгляду на черговій сесії. Голова обласної ради Віталій Француз зазначив, що сесія 19 березня обіцяє бути непростою: і за кількістю питань порядку денного, і за їх важливістю.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облради.

«Президія погодила низку проблемних питань для розгляду при внесенні змін до обласного бюджету на 2015 рік. Найбільші суми видатків пропонується виділити на: погашення кредиторської заборгованості (3 млн. 938 тис. грн.), додаткову потребу сплати земельного податку бюджетними установами (2 млн 628 тис. грн.), співфінансування проекту «Облаштування та створення місць розміщення осіб, внутрішньо переміщених на територію області» (2 млн 454 тис. грн.), додаткову потребу на оздоровлення пільгових категорій дітей (3 млн. грн.), придбання лікарських засобів за життєвими показами – куросурф, імунопресори, новосевен, фактор згортання крові тощо (3 млн грн.), придбання двох апаратів для штучної вентиляції легенів я новонароджених для обласної дитячої лікарні (1 млн 400 тис. грн.), придбання МРТ (30 млн. грн.), придбання медикаментів для обласного онкологічного диспансеру (5 млн. грн.)», - йдеться у повідомленні.

Загалом, за словами Віталія Француза, враховуючи потреби на вирішення всіх проблемних питань, на сесії планується розподілити майже 60 млн. грн. зі 130 млн. 9 тис. грн., що наявні в обласному бюджеті як вільні залишки коштів.

Нагадаємо, магнітно-резонансний томограф, про який так багато говорили минулого року, і досі не купили, бо одна з компаній – учасників тендеру подала скаргу в Антимонопольний комітет.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня минулого року на сесії Житомирської облради депутати проголосували за розподіл 45,4 млн. грн., в тому числі – виділення 26 млн. грн. на покупку МРТ. Тендер на придбання апарату МРТ був оголошений в серпні, 10 жовтня відбулося відкриття тендерних пропозицій - переможцем стала київська фірма «УМТ+», яка запропонувала МРТ за 18 млн. 970 тис. грн. (з ПДВ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі