Місто

На засіданні виконкому обговорили участь компанії з Луганська у конкурсі на перевезення житомирян

20 May 2015, 19:59

 20 травня на засіданні виконавчого комітету міської ради розглядали питання типового договору про організацію перевезень пасажирів на автобусному маршруті загального користування у Житомирі. Перед початком засідання хтось розклав на місця членів виконкому листівки, у яких йшлось про те, що участь у конкурсі на надання послуг пасажирських перевезень братиме компанія, зареєстрована у Луганську, та на яку, нібито, має вплив міністр транспорту так званої «ЛНР».

За словами Євгенія Демчика, згідно чинного законодавства міська рада не могла відмовити у прийомі документів на конкурс, проте член виконкому Костянтин Суський запропонував все ж таки відмовити луганській компанії.

«Якщо «Луганська автотранспортна компанія» з міста Луганська, який на сьогоднішній день знаходиться у складі терористичної організації, то я пропоную «Луганській автотранспортній компанії» здійснювати транспортні перевезення в так званій «ЛНР». І все», - каже Суський.

Заступник міського голови запевнив, що управління транспорту відправить запити щодо місця реєстрації та іншої інформації про компанії, які подали документи на конкурс.

«Управління транспорту поінформувало вас, що воно зараз розішле по кожному підприємству така процедура в усі служби лист-інформацію щоб отримати інформацію де зареєстрована, скільки співробітників, скільки податків платять по всіх підприємствах включаючи житомирські. Ця інформація буде і на конкурсі буде зачитана. Тому я кажу, що конкурс буде відкритим і всі питання можна буде задати вже на конкурсі», - переконує Євгеній Демчик.

Чи братиме «Луганська автотранспортна компанія 0777» участь у конкурсі на надання послуг пасажироперевезення у Житомирі стане відомо 5 червня.

Під час обговорення пунктів договору для перевізників, заступник Житомирського міського голови Євгеній Демчик повідомив, що Антимонопольний комітет виступив проти окремих пунктів.

«Ці пункти були Антимонопольним комітетом відпрацьовані, прибрані. Тут питання стояло «зобов'язати забезпечити один раз на місяць власними силами прибирання початкових-кінцевих зупинок маршруту» - Антимонопольний комітет був проти цього пункту. Пункт 2.2.20 «зобов'язати протягом першого року дії договором з урахуванням чинного законодавства» - питання стояло про прорахунку пасажиропотоку, тобто ми хотіли покласти ці функції на перевізника, Антимонопольний був проти. Пункт 3.7 у разі дострокового розірвання організатором договором. Ну, там з приводу термінів, там постанова № 1081 тобто там ніяких проблем немає, його зняли і все», - каже Євгеній Демчик.

Втім, члени виконкому не підтримали виключення цих пунктів з типового договору. А Галина Семенець запропонувала змінити предмет договору, щоб була можливість сторонам домовлятись про окремі пункти без затвердження Антимонопольного комітету.

«Якщо ми зараз проголосуємо пропозицію що це буде примірний договір, то в примірному договорі без Антимонопольного комітету за погодженням сторін можливі абсолютно всі пункти за домовленістю», - каже член міськвиконкому Галина Семенець.

Втім, таку пропозицію не підтримали і міськвиконком затвердив типовий договір.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі