Місто

Міська влада хоче за півмільйона продати скандальну земельну ділянку на Житньому ринку в Житомирі

18 June 2015, 13:28

 Влада планує найближчим часом продати дві земельні ділянки: площею 1,8888 га, по вул. Маршала Рибалка, 36 та площею 0,0441 га, по вул. Хлібній, 17.

Відповідний проект рішення сесії «Про продаж земельних ділянок несільськогосподарського призначення в м. Житомирі, на яких розміщені об’єкти нерухомого майна заявників» опублікований 17 червня на сайті міської ради.

«Міська рада вирішила продати земельні ділянки несільськогосподарського призначення в м. Житомирі згідно з додатками».

Ділянку по вул. Маршала Рибалка, 36 (кадастровий номер 1810136300:04:017:0152) вартістю 1 млн 255тис. 107 грн 60 коп. хочуть продати товариству з обмеженою відповідальністю «Євро Фарм», яке зареєстроване у с.Тетерівка Житомирського району. Земельну ділянку, на якій розміщені об’єкти нерухомого майна заявника (договір купівлі-продажу від 25.01.2013 року) продають для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Земельна ділянка перебуває в оренді у ТОВ «Євро Фарм» згідно з договором оренди земельної ділянки від 14.07.2014 року № 166.

Щодо ділянки на Житньому ринку, то у додатку до проекту рішення зазначено, що її збираються продати фізичній особі – підприємцю Волинець Євгенії Дорофіївні за 494 тис. 122 грн 86 коп. За адресою: вул. Хлібна, 17 (кадастровий номер 1810136600:03:016:0067) розміщено об’єкти нерухомого майна заявника (свідоцтво про право власності від 11.03.2014 року). Продають землю для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Земельна ділянка перебуває в оренді у фізичної особи – підприємця Волинець Євгенії Дорофіївни згідно з договором оренди земельної ділянки від 14.11.2014 року № 229.

На третьому пленарному засіданні сесії Житомирської міської ради 10 червня житомирянин Валерій Шевчук закликав депутатів створити комісію і розібратися з цією ділянкою.

«У нас по вулиці Хлібній,17 стався такий конфлікт – не дали право працювати на цій земельній ділянці приблизно семи особам... Ми звернулись, звичайно, до суду, зараз представники наші нададуть рішення судів, які підтверджують, що рішення міськвиконкому (мається на увазі сесія ред.) було незаконним по цій земельній ділянці і тому оренда земельної ділянки стала незаконна. Але фізична особа-підприємець Волинець Євгенія Дорофіївна змогла предоставити договір, який уже був не дійсним, оформити по новому кругу оренду земельної ділянки. Тут існує конфлікт інтересів і тому в мене прохання до вас: у зв’язку з тим, що були порушені законні права підприємців, що вона ввела вас в оману по цій земельній ділянці, пропоную створити робочу групу і розібратися в даній ситуації, щоб ці дії ніколи не повторювалися в нашому місті. Тому що однім дають, а в других забирають, це не правильно», - сказав Валерій Шевчук.

Секретар міської ради Любов Цимбалюк, повідомила, що влада працює в цьому напрямку і пообіцяла обов’язково зустрітися з підприємцями з питання вул.Хлібної 17.

Шевчук показує рішення судів прокурору прокуратури Житомира

Нагадаємо, конфлікт навколо земельної ділянки на Хлібній розпочався кілька років тому. 22 травня 2012 року вісім торгових кіосків, якістояли уздовж стіни будівлі на розі вул.Хлібна і площі Житній ринок, пересунули на край тротуару, бо власниця магазину почала реконструкцію. Власники кіосків, розповідали, що міська влада прийняла рішення про реконструкцію цієї території, план мали спільно узгодити, але Євгенія Волинець почала діяти, не чекаючи рішень. 

Власники кіосків, маючи на руках рішення міської ради та договори про встановлення особистих серветутів, зверталися до міської влади, але відповіді по суті так і не отримали, а перший заступник прокурора Житомира Мостиховський порадив їм йти до суду.

21 червня 2012 року на сесії Житомирської міськради виносилося питання про надання дозволу на проведення експертної грошової оцінки 0,0441 га землі для подальшого викупу земельної ділянки, на якій знаходяться об'єкти нерухомості ФОП Волинець Є.Д. У підприємниці був договір купівлі-продажу на нерухоме майно від 12.09.11 та договір оренди земельної ділянки від 03.05.12 (на 5 років). Депутати тоді проголосували за зняття з розгляду питання про ділянки землі за адресою вул. Хлібна, 17.

П’ять металевих кіосків, які продовжували стояти на краю тротуару, вивезли в ніч з 23 на 24 серпня 2013 року. Продавці обурювалися, що демонтаж здійснили незаконно, адже на той час в них вже було рішення суду, згідно якого кіоски мали стояти до березня 2014 року.

Як повідомляв Житомир.info, Волинець Є.Д. є господаркою розважального комплексу «Волна», який знаходиться на вул.Северина Наливайка у Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі