Влада

У Житомирській області лише Бердичів звернувся до інституту національної пам’яті щодо перейменування вулиць

22 June 2015, 12:13

Бердичів одне єдине місто в Житомирській області, яке надіслало звернення до Українського інституту національної пам’яті щодо перейменування вулиць.

Про це журналісту Житомир.info розповів начальник відділу аналізу регіональних особливостей та політики національних меншин Українського інституту національної пам’яті Богдан Короленко.

«Поки що одне єдине місто Бердичів із Житомирської області, яке надіслало до нас перелік вулиць, які планується перейменовувати. Таких позицій вони виділили 59. Також Бердичів просить надати їм історичну довідку у контексті реалізації закону «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки». Наразі ми їм готуємо відповідь», - розповів Богдан Короленко.

За його словами ані Житомирська міська рада, ані Житомирська обласна адміністрація не надіслали заявки про перейменування вулиць.

«Ні ваша міська рада, ні обласна адміністрація не подавали нам перелік вулиць, які хотіли б перейменувати. Проте, як мені відомо у Житомирі відбувалися громадські слухання щодо зміни 11 вулиць. Ми вітаємо таку роботу, але все таки, наші спеціалісти переглянуть всі вулиці міста та, можливо, виділять ще деякі», – зазначив начальник відділу аналізу регіональних особливостей та політики національних меншин Українського інституту національної пам’яті.

Нагадаємо, у Житомирі три дні проходили громадські слухання щодо перейменування 11 вулиць.

18 червня у Коростені під час сесії міської ради депутати не підтримали пропозицію голови Коростенської РДА Сергія Дмитрука щодо створення комісії з проведення процесу декомунізації.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області хочуть більше 20 населених пунктів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі