Місто

У житомирському університеті будуть вчити майбутніх піарників, але поки що без держзамовлення

22 June 2015, 15:34

У Житомирському державному університеті ім.І.Франка будуть вчити майбутніх піарників, але поки що без держзамовлення.

Про це Житомир.info розповів відповідальний секретар приймальної комісії ЖДУ ім.І.Франка Володимир Чумак.

«Цього року абітурієнти зможуть подати документи на вступ до університету на нову спеціальність – «Реклама та зв’язки з громадськістю». Під час вступної кампанії 2015 року на цю спеціальність держзамовлення не буде, проте, вже наступного року ми очікуємо державні місця. Також ми вперше маємо отримати бюджетні місця на «Екологію». Прогнозовано їх буде 10», – повідомив Володимир Чумак.

Цього року у вступній кампанії до вузів є невеличкі зміни.

«Радикальних змін у вступній кампанії як таких немає. Але цього року дійсні виключно сертифікати 2015 року видачі. Раніше особи, які закінчили школу до 2007 року, мали право складати екзамени у вузі. Тепер такої можливості немає. ЗНО має бути «свіже». Не минулорічне, не позаминулорічне, а «свіже». І другий такий не мало важливий момент – відсутність медичної довідки в переліку документів до подачі в університет. Тобто, тепер цей документ не потрібен», – сказав Володимир Чумак.

У 2014 році кількість зарахованих на перший курс бакалаврів денної форми навчання склала 1063 особи ( 426 бюджетних місць та 637 контрактних місць), у 2013 році – 1174 людини.

Минулоріч популярністю серед абітурієнтів користувалися такі спеціальності як: «Психологія», «Видавнича справа та редагування», а «Філологія».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі