Місто

Ситуація із вивезенням сміття в Житомирі: одні не можуть, інші не хочуть

1 July 2015, 19:25

 Перевернуті контейнери для сміття або ж взагалі їх відсутність – таку картину зранку 1 липня побачили мешканці будинків, які обслуговують ЖЕКи №1, 3, 5. Все тому, що фірма «Екопоінт», яка надавала послуги із вивозу побутових відходів, не виграла конкурс.

1 липня на засіданні міськвиконкому начальник управління житлового господарства міськради Сергій Кондратюк розповів, що ДП «Фірма Альтфатер Київ», яка тепер мала б вивозити побутові відходи в цих ЖЕКах, в останній момент відмовилась від надання послуг.

«Нам в п'ятницю, перед вихідними, принесли не підписані договори без пояснення причин. У п'ятницю ми звернулися до компанії «Екопоінт» для того, щоб продовжити дію договору на ці два місяці, поки ми не оголосимо конкурс на ці три лоти, для того щоб провести конкурс і продовжувати роботу. Фірма «Екопоінт» відмовилася пролонгувати договір, який існує, тому вчора ми терміново провели засідання конкурсної комісії та ухвалили рішення про те, щоб розіслати всім учасникам конкурсу (листи), для того, що б вони дали свої пропозиції про тимчасове виконання цих послуг саме в нашому місті, за цими лотами: це перший ЖЕК, третій ЖЕК і п'ятий ЖЕК», - повідомив начальник управління житлового господарства.

За словами Кондратюка, ситуація ускладнюється тим, що фірма «Екопоінт» вже почала частково вивозити свої контейнери для сміття. Начальник управління житлового господарства запропонував заключити договори про вивезення твердих побутових відходів з трьома житомирськими фірмами. Втім, не всі члени виконкому підтримали цю пропозицію.

«Компанія «Зелене Місто-Житомир», у якої статутний капітал 500 гривень, формальним директором якої є 27-річна дівчина, яка, як на мене, не має жодного стосунку... Це ознака фіктивності фірми. «Керуюча компанія «Чисте місто» - два засновники: Півоварова Олеся Володимирівна, напевне це співпадіння якесь, і Рихальський Леонід Анатолійович, який є директором ЖЕК №11. Як по вашому – це не є конфлікт інтересів?», - наголошував член виконкому Владислав Пучич.

За словами Сергія Кондратюка, договори з фірмами «Зелене Місто-Житомир», ПП «Керуюча компанія «Чисте місто» та приватним ЖЕКом № 4 укладаються тимчасово, лише на час, який необхідний для проведення нового конкурсу.

«У даному випадку ми не проводили конкурс на тимчасове визначення переможців, ми сьогодні виходили із ситуації. Я б із задоволенням прийняв будь-яку нормальну організацію, яка на ці два місяці вийшла б на ринок і працювала тут тільки два місяці. При цьому потрібно укласти договори з населенням, при цьому потрібно вивозити сміття і при цьому, швидше за все, потрібно буде ще й понести збитки», - каже начальник управління житлового господарства міської ради Сергій Кондратюк.

В результаті члени міськвиконкому підтримали проект рішення про тимчасове визначення виконавців послуг з вивезення побутових відходів – «за» проголосували 25 чоловік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі