Політика

Народні депутати хочуть підвищити закупівельну ціну на молоко до 4 грн. за літр

15 July 2015, 14:55

Закупівельна ціна на молоко від населення не повинна бути менше 4 гривень за літр.

15 липня 2015 року депутати проголосували у першому читанні законопроект №2089, який передбачає підвищення закупівельних цін на молоко. Відтак, люди перестануть за безцінь його здавати перекупникам і будуть заробляти на своїй праці, - коментує депутат від «Народного фронту» Вадим Кривенко.

«Іще укінці травня депутати Житомирської обласної ради звертались до Верховної Ради із проханням урегулювати ціни на закупівлю молока від населення. Для багатьох селян молоко – це основний заробіток. Зараз його вартість нижча за воду. Так не повинно бути. Люди вимагають, аби ціну на молоко підвищили. Ми працюємо із зверненнями мешканців області, і вже сьогодні проголосували у першому читанні законопроект №2089, який має навести лад у ціновій політиці щодо закупівель молока», - коментує Вадим Кривенко.

На сьогоднішній день роздрібні ціни на молоко на прилавках магазинів в 3-5 разів перевищують закупівельні ціни, причому ціна на молоко найпоширенішого другого ґатунку, яке придбане у населення та у сільськогосподарських підприємств, відрізняється у 1,5-2 рази (за даними інформаційно-аналітичного порталу про молоко і молочне скотарство асоціації виробників молока), - йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

В умовах економічної кризи та девальвації національної валюти, закупівельні ціни на молоко залишаються вкрай низькими, а витрати на утримання худоби постійно зростають. Відтак законопроектом №2089 депутати змусять великі підприємства підняти ціну на молоко, яке вони закуповують у населення.

«Ми повинні рятувати українське село. Люди, які тримають худобу, мають заробляти, а не втрачати гроші. Тому маю надію, що законопроект буде прийнятий у цілому і ціна на молоко підніметься вже найближчим часом», - додає Вадим Кривенко.

Прес-служба «Народного фронту»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі