Влада

Насіров офіційно визнав, що керівника ДФС у Житомирській області Лілію Куришко люструвати не можна

5 August 2015, 10:30

 За результатами проведеної перевірки та з урахуванням постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 24.02.2015 до Куришко Лілії Анатоліївни не застосовуються заборони, передбачені законом про люстрацію.

Про це зазначено у довідці про результати перевірки, передбаченої Законом України «Про очищення влади», погодженій нинішнім керівником Державної фіскальної служби України Романом Насіровим.

«На підставі відомостей, наявних у копії особової справи Куришко Лілії Анатоліївни, Департаментом персоналу ДФС встановлено, що у період з червня 2013 року по вересень 2014 року Куришко Л.А. обіймала посаду заступника начальника Головного управління Міндоходів у Дніпропетровській області. Тому, відповідно до пункту 4 частини другої статті 3 Закону України «Про очищення влади» до Куришко Л.А. повинна застосовуєтьсь заборона, передбачена частиною третьою статті 1 Закону України «Про очищення влади».

Проте, постановою Окружного адміністративного суду м. Києва від 24.02.2015 №826/407/15 у справі за позовом Куришко Лілії Анатоліївни до ДФС України про визнання дій протиправними, скасування наказу, зобов’язання утриматися від вчинення дій, позов задоволено частково та зобов’язано ДФС утримуватися від вчинення дій по звільненню Куришко Л.А. із займаної посади з підстав непоширення на неї критеріїв, передбачених пунктом 4 частини другої статті 3 Закону № 1682.

За результатами проведеної перевірки та з урахуванням постанови Окружного адміністративного суду м. Києва від 24.02.2015 №826/407/15 до Куришко Лілії Анатоліївни не застосовуються заборони, передбачені частиною третьою статті 1 Закону, на основі критеріїв, визначених пунктом 4 частини другої статті 3 Закону», - йдеться у довідці про результати перевірки, яка була розпочата 4 грудня 2014 року.

Нагадаємо, у січні 2015 року Куришко та ще кілька керівників регіональних підрозділів ДФС через суд оскаржили накази про звільнення.

Як повідомляв Житомир.info, у грудні 2014 року чоловік керівника головного управління ДФС в Житомирській області Лілії Куришко через суд вимагав, щоб дружина повідомила Державну фіскальну службу про своє неодноразове перебування у зоні АТО і тоді її не звільнять по закону про люстрацію. У лютому цього року кількасот людей пікетували житомирський суд, який мав розглядати цю справу.

У декларації в.о. начальника головного управління ДФС у Житомирській області ЛіліяКуришкоза 2014 рік зазначено, що вона отримала тільки 103 тис. 689 грн зарплати, а доходи її чоловіка за рік склали 1,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі