Влада

На сесії Житомирської облради розподілять 31 млн грн вільних залишків коштів, - Руслан Годований

31 August 2015, 17:16

 На черговій сесії Житомирської облради 10 вересня будуть розподіляти 31 млн 25 тис. 581 грн вільних залишків коштів за пропозицією ОДА.

Про це Житомир.info розповів заступник голови обласної ради Руслан Годований.

«Облдержадміністрація опрацювувала найболючіші питання з департаментами і управліннями ОДА. І за їх пропозиціями, тому що вони є головними розпорядниками коштів, збирали проблеми, обговорювали, радилися з керівництвом обласної ради і, в принципі, сформували свою пропозицію і винесли на розгляд депутатів», - сказав Годований.

Він також пояснив збільшення на 200 тис. грн суми коштів, які направляються на матеріальну допомогу малозабезпеченим громадянам.

«Кількість людей, які зараз звертаються за допомогою, просто фантастична. Дають гроші і тим, хто малозабезпечений, і тим, кому не хватає на лікування. На жаль, я змушений констатувати – народ біднішає і цілими днями йдуть люди», - пояснив заступник голови облради.

Руслан Годований повідомив, що 15 жовтня планують провести ще одну сесію, де також будуть розподіляти бюджетні кошти.

«15 жовтня ми плануємо ще одну сесію, саме тоді буде видно скільки не вистачає на зарплати і енергоносії. Сьогодні є 46 мільйонів – нерозподілений залишок. Ми розподіляємо 31 млн, залишається 15 млн, плюс близько 30 мільйонів є перевиконання (бюджету) за перше півріччя. Про суті ми маємо ще 45 мільйонів в запасі. Підвищення зарплат, яке анонсував Яценюк, буде враховуватись при вирівнюванні формування бюджету в жовтні місяці. Ми вчора дізналися про приємну новину для населення, але поки що розрахунків немає – скільки треба дати. Але ми змушені будемо виконати норму закону і підвищення однозначно буде», - запевнив Годований.

Заступник голови обласної ради впевнений, що підвищення зарплати трошки підштовхне вперед економіку, бо у людей з’являться кошти і вони почнуть купувати не тільки їжу і одяг.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі