Місто

Влада Житомира шукає фірми, які встановлять системи відеонагляду у школах

11 September 2015, 16:14

У місті запроваджується реалізація в загальноосвітніх навчальних закладах Житомира міської системи відеонагляду за програмою «Безпечне місто», в ході якої передбачається встановлення 70 камер відеоспостереження в приміщеннях навчальних закладів. Рішенням міської ради на реалізацію проекту виділено 1125,0 тис. грн.

Про це повідомляє сайт Житомирської міської ради.

«З метою економії бюджетних коштів, створення конкурентного середовища, розвитку добросовісної конкуренції та запобігання проявам корупції виконавчий комітет міської ради запрошує до співпраці виконавців, які мають досвід в проектуванні та побудові систем відеонагляду. Вимоги до системи та виконавця робіт викладені в технічному завданні на проектування, побудову, створення і впровадження ІІ етапу міської системи ІР–відеоспостереження», - йдеться в оголошенні.

Всі пропозиції щодо реалізації проекту будуть розглянуті та опрацьовані робочою групою, рішенням якої буде визначено найкращу. Пропозиції щодо участі в реалізації проекту просять надавати до управління освіти міської ради.

Термін подачі пропозицій – до 20 вересня 2015 року.

У технічному завданні зазначено, що відомчі системи ІР-відеоспостереження в загальноосвітніх школа та медичних установах міста – це сукупність ІР-периферійного та базового відео і комп’ютерного обладнання, кабельних мереж, мережевого та комунікаційного обладнання, обладнання гарантованого та безперебійного електроживлення і спеціального програмного забезпечення, що дозволяє автоматизувати процес ведення відеоспостереження в цілодобовому режимі за окремими ділянками внутрішніх приміщень та території установ для забезпечення візуального та автоматизованого контролю за роботою вищевказаних установ, громадським порядком, підвищення рівня профілактики злочинності та боротьби з нею, охорони прав, свобод та законних інтересів громадян міста та дозволяє  централізовано зберігати та обробляти отриману інформацію, які підключені до міської системи ІР–відеоспостереження.

«Система повинна бути реалізована на високонадійному, сучасному обладнанні, а також на цифрових комп’ютерних технологіях обробки інформації. Обладнання та матеріали повинні мати сертифікати (УкрСепро), які підтверджують їх якість, та те, що обладнання офіційно поставляється  на територію України, або виробляється в Україні. Головною метою побудови цієї системи ІР-відеоспостереження є створення архівних даних в автоматичному режимі, та за необхідності отримання керівником відомчого закладу, оператором диспетчерської служби та черговими частинами силових структур в режимі реального часу відеоінформації про оперативну ситуацію в місцях, де встановлені ІР-камери», - йдеться у техзавданні.

Замовник визначає місця розташування камер, тип відображення (загальний план, панорама, та інше) та надає затверджені схеми розташування камер в установах та кути огляду.

Керівники відомчих установ за наявності власних комп’ютерів з моніторами, підключених до мережі з встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням за парольним доступом мають доступ до перегляду відображенню власних камер в «реальному часі» та  їх архівних даних.

Прописані також додаткові умови:

- передбачити виготовлення (придбання) та встановлення в місцях розташування відеокамер, з урахуванням встановлених камер I-го етапу програми «Безпечне місто», вказівних знаків «Увага ведеться відеоспостереження» - 35 шт., згідно опису;

- термін виконання робіт по монтажу, установці, пусконаладці  та інсталяції програмного забезпечення становити не більше 2-х місяців, сприятливої погоди  та урахування можливостей провайдера і співпраці власників будівель, на яких встановлюється обладнання Системи, за сприятливих погодних умов;

- приймання робіт виконується комісією з числа не менше 2-х відповідальних представників від Замовника і 2-х від Виконавця на підставі пред’явлення обсягу робіт, наданого повного пакету документів на ці роботи та закріплюється підписанням сумісного Акту прийняття виконаних робіт;

- замовник має право на безкоштовне виконання робіт Виконавцем по переносу 10% відеокамер на інші місця та 100% коригування кутів огляду відеокамер та 20% коригування висоти відеокамер.

Як повідомляв Житомир.infoу березні 2015 року у Житомирі презентували систему відеоспостереження, яка дозволяє спостерігати за подіями у місті за допомогою більш ніж 30 камер.

У липні був опублікований проект рішення сесії міської ради, який передбачалося встановлення камер відеоспостереження в школах та лікарнях для підвищення рівня безпеки умов праці та навчання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі