Культура

Георгій Мокрицький презентував книгу про 200 важливих адрес Житомира

5 October 2015, 11:18

2 жовтня у Житомирській міськраді відбулася презентація книги житомирського краєзнавця, головного редактора краєзнавчого видавництва «Волинь» Георгія Мокрицького «Житомир український».

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради. 

Проспект вміщує 58 архівних фотознімків, коротку історичну інформацію, дві карти з позначеними місцями міста - 200 адрес «української історії Житомира», - зазначає прес-служба.

«Цікаво було знати, яких видатних українців місто дало, які знаменні та ключові  події нашої історії відбувалися в Житомирі, І коли я почав працювати над цим виданням, з'ясувалося, що у нас є принаймні 200 українських адрес, які увійшли до цього проспекту», - розповів Мокрицький.

За словами автора, Житомир є українським не лише географічно, а й за ознакою участі його в національно-визвольній боротьбі. Адже місто є колискою видатних діячів-борців за волю України. У  книзі окреслено цікаві факти та названо пам’ятні адреси і славні прізвища «в українському русі Житомира». Георгій Мокрицький зазначає, що подібне видання – перше в історії міста.

«Ми писали про всіх і все, тільки не про своїх і своє. Тепер починається справжнє українське відродження», - говорить автор.

Проспект виданий за підтримки Житомирської міської ради тиражем 1000 примірників та буде розповсюджений у начальних закладах міста. 

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2014 року в обласній бібліотеці презентували книгу Мокрицького про 40 історичних постатей, пов’язаних з Житомиром.

До Дня міста вийшла книга Георгія Мокрицького «Наша рідна Михайлівська»

Фото прес-служби міськради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі