Місто

Житомирський виконком прийняв рішення не «морозити» людей і розпочати опалювальний сезон раніше

8 October 2015, 10:22

У Житомирі опалювальний сезон 2015-2016 років розпочнеться 12 жовтня. Відповідне рішення було прийнято на засіданні виконавчого комітету міської ради 7 жовтня.

За словами начальника управління комунального господарства міської ради Олександра Марцуна, є декілька будинків, які будуть пізніше ніж інші підключені до опалення, проте мешканці попереджені.

«Згідно з рішенням виконкому був створений штаб з підготовці до зими, і розглядалися всі проблемні питання. По вул. Івана Гонти, 2 Житомирський маслозавод «Рудь» відмовився опалювати зазначений будинок у зв’язку з тим, що проходить реконструкція цеху і необхідно демонтувати теплову мережу. На сьогоднішній день виділені кошти на будівництво котельні по вул.І. Гонти, 2 міською радою, роботи проводяться. Цей будинок не може бути включений вчасно, але разом з тим всі роботи будуть закінчені до 30 жовтня. Тобто, ситуація контрольована, мешканці проінформовані. У зв’язку з банкрутством «Житомирського колійного заводу» північно-західної залізниці також за рахунок їхньої відомчої котельні опалювалися такі житлові будинки, як Паравозний, 24 та провулок Транзитний, 76, вони залишаються без опалення тому, що банкрутує «Житомирський колійний завод». Тут питання вирішено, сесією міської ради виділені кошти. Мова йде про придбання блочної котельні, яку випускає Коростенський завод. Це фактично вагончик, в якому змонтована котельня, ми його привозимо і ставимо на місце, і також ці роботи плануємо завершити до 20, в крайньому випадку до 30 жовтня. Мешканці попереджені», – сказав Олександр Марцун.

Також начальника управління комунального господарства міської ради вніс пропозицію, аби опалювальний сезон 2015-2016 рр. розпочати з 12 жовтня.

«Це у зв’язку з тим, що людей також потрібно прийняти на роботу, бо частина людей «Теплокомуненерго» сезонно працює, вони залежать від цього рішення», – наголосив Марцун.

За початок опалювального сезону у Житомирі з 12 жовтня проголосували 27 членів виконавчого комітету міської ради. Всього кількісний склад виконавчого комітету 43 особи.

На сайті Новоград-Волинської мерії зазначається те, що опалення у місті розпочнеться з 9 жовтня.

«У Новограді-Волинському на виконання чинного законодавства України прийнято розпорядження міського голови від 05.10.15 р. №190(о) „Про початок опалювального сезону 2015-2016 років“, у відповідності до якого розпочнеться опалення приміщень лікарні міськрай ТМО, об’єктів соціальної сфери, житлового фонду міста з 8.00 години 9 жовтня 2015 року. Також при цьому наголошено на тому, що в разі зміни температури навколишнього середовища (три доби із середньодобовою температурою нижче +8оС ) комунальне підприємство „Новоград-Волинськтеплокомуненерго“ має передбачити регулювання подачі теплового носія», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Житомир.info, минулоріч опалювальний сезон у Житомирі розпочався з 22 жовтня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі