Влада

Житомирський апеляційний суд звільнив під заставу та домашній арешт Новогуйвинських депутатів-хабарників

27 October 2015, 18:32

Житомирський апеляційний суд 26 жовтня звільнив під заставу депута Новогуйвинської селищної ради Володимира Решотку та під домашній арешт депутата Богдана Діденка, які у 2014 році отримали хабар у розмірі 80 тисяч гривень за сприяння у виділенні земельної ділянки на території Новогуйвинської селищної ради. Справу передано до суду першої інстанції.

Про це Житомир.info розповів громадський активіст Олексій Закшевський.

«На мою думку суд було сплановано цілеспрямовано саме на 26 число, розуміючи, що вся ініціативна група, всі ініціативні люди будуть задіяні на виборчих комісіях цілу ніч з 25 на 26. Тому очевидним залишалося питання, що на суд представники громадськості не прийдуть. Так воно і вийшло. Сиділо всього 6 осіб з однієї сторони і 6 осіб з іншої, крім охорони. Суд прийняв рішення таке, яке впринципі, всі очікували, але мали надію, що суд все-таки буде справедливий. Решотку звільнено з-під варти під заставу 63 там тисячі з лишнім, точну суму не пам’ятаю, а Діденка звільнено під домашній арешт, а справу передано до суду першої інстанції. Причиною, що стала на повернення суду– порушення судом першої інстанції процесуальних прав законів. Вони вирішили, що суд упереджено діяв, бо суддя в першій інстанції висоловив таку думку, мов не треба було на нього тиснути, а очевидно тиск якийсь був з боку підсудних, але вони це все утримують, а кажуть, що основна підстава – порушення процесуального права. Очевидно знайшли підходи. Суд має право, як повернути так і залишити в силі. Це не є така велика підстава, щоб  можна було повертати на новий розгляд, – зазначив Олексій Закшевський.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні цього року Житомирський районний суд визнав Володимира Решотку та Богдана Діденка винними у вчиненні злочину, передбаченого частиною третьою статті 368 Кримінального Кодексу України. Вирок суду - позбавлення волі одному строком на 8 років, іншому на 8 років і 6 місяців з конфіскацією майна. Депутати Володимир Решотка та Богдан Діденко подали апеляцію, щоб оскаржити вирок.

Фото із архіву редакції

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі