Події

Міліція продовжує розслідування підкупу виборців у Житомирі: організатори вже відомі, студенту оголосили про підозру

2 November 2015, 15:07

 Житомирська міліція продовжує розслідування справи про підкуп виборців в обласному центрі в день голосування – 25 жовтня.

Про це під час прес-конференції 2 листопада розповідали начальник УМВС Валерій Рудик та начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності Житомирського міськвідділу міліції Володимир Богатков.

«Дійсно, в день виборів надійшла інформація з однієї з виборчих дільниць, про те, що одним з виборців сфотографовано бюлетень на власний мобільний телефон. Виїздом на місце слідчо-оперативної групи було встановлено, що дійсно виборець пішов до дільниці, проголосував і для чогось сфотографував свій бюлетень з результатами голосування. При його опитуванні було встановлено, що вказане фотографування відбулось з метою отримання в подальшому вигоди за власний голос. Було зареєстровано кримінальне провадження, проведено ряд слідчих дій, зібрано достатні докази, за результатами чого в суботу (31 жовтня) повідомлено було про підозру винній особі у пропонуванні студентам Житомирського державного технологічного університету неправомірної вигоди за голосування за одного із кандидатів на посаду Житомирського міського голови. Підозра погоджена прокуратурою, на даний час триває досудове розслідування», - сказав Володимир Богатков.

Керівник обласної міліції розповів, що організатори підкупу студентів вже відомі, але зараз вони виїхали з Житомира.

«Як мені доповідали, на сьогоднішній день вже такі організатори встановлені. Зараз їх нема в місті Житомирі, вони виїхали, але ця справа резонансна і найближчим часом буде розслідувана», - пообіцяв Валерій Рудик.

Він підкреслив, що підозра оголошена студенту, який агітував голосувати за кандидата в мери Цимбалюк.

«Ми оголосили підозру не студенту, який голосував за 50 гривень, а студенту, який ходив і агітував в університеті, щоб голосували за певного кандидата. Агітування відбувалося, відповідно тих доказів, які зібрані, за кандидата Любов Цимбалюк», - зазначив начальник відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності Житомирського МВ Володимир Богатков.

Губернатор Сергій Машковський закликав правоохоронців довести прозоре та відкрите розслідування цього випадку.

«У нас ще другий тур (виборів мера), головне не допустити такого у другому турі, щоб вибори відбулися чесно і прозоро», - сказав Машковський.

Нагадаємо, у другий тур виборів мера Житомира, який відбудеться 15 листопада, вийшли перший заступник мера Сергій Сухомлин (Блок Петра Порошенка) та секретар міської ради Любов Цимбалюк (ВО «Батьківщина»).

Як повідомляв Житомир.info, 2 листопада редакція отримала лист за підписом в.о. голови Житомирської обласної організації ВО «Батьківщина» Анжеліки Лабунської та кандидата на посаду міського голови Любові Цимбалюк, в якому вони відхрещується від підкупу виборців. 1 листопада на своїй сторінці у фейсбук Лабунська написала, що у Житомирі міліція «устраивает репрессии студентам за якобы подкуп избирателей за Батькивщину! Проводят обыски в общежитии, квартирах родителей, не допускают адвокатов...».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі