Суспільство

Житомирським дітям, хворим на фенілкетонурію, не купуватимуть лікувальне харчування російського виробництва

20 November 2015, 18:15

За поданням СБУ, Міністерство охорони здоров'я відмовилось від закупівлі продуктів спеціального дієтичного харчування російського виробництва для дітей, хворих фенілкетонурією.

Про це йдеться в повідомленні на сайті Служби Безпеки України.

«За результатами ініційованої СБУ експертизи, проведеної фаховою установою з контролю якості лікарських засобів, препарати дієтичного (лікувального) харчування для дітей хворих фенілкетонурією "Тетрафен"/"Нутриген" та "Афенілак" російського виробництва не відповідають встановленим критеріям безпеки. В них встановлено завищений рівень свинцю та кадмію більше ніж у 10 разів від граничного. Це призводило до численних побічних реакцій, а також до погіршення стану здоров'я у хворих дітей. На даний час органами Державної санітарно епідеміологічної служби України вирішується питання щодо заборони до обігу в Україні небезпечних для здоров’я дітей хворих на фенілкетонурію препаратів дієтичного харчування російського виробництва», – йдеться в повідомленні.

Житомирським дітям, які хворіють фенілкетонурією, щомісяця з міського бюджету виділяють 4 тис. 405 грн для придбання лікувального харчування.

«Рішенням виконавчого комітету Житомирської міської ради №86 від 18 лютого 2015 року було визначено надання щомісячної допомоги з лютого поточного року по грудень поточного року 13 хворим на фенілкетонурію на придбання лікувального харчування. Загальна сума 629 тис. 999 грн. Кошти були перераховані на банк для придбання лікувального харчування. На дитину виділяється 4 405 грн 59 коп. щомісяця. В квітні 2015 року народилася ще одна дитина, хвора на фенілкетонурію, а забезпечення коштами на лікування та харчування хворих до трьох років здійснюється з державного бюджету, але держава на той момент не могла виконати ці зобов’язання і надати цій дитині харчування, то була розглянута заява батьків, і цій дитині було виділено 4 тис. грн, як матеріальна допомога для придбання лікувального харчування», – розповіла  начальник управління праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирській області АМКУ призупинив процедуру закупівлі за державні кошти суміші для дітей, хворих на фенілкетонурію.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі