Місто

Укрзалізниця запускає нічний потяг Житомир-Одеса, але квитків ще немає

2 December 2015, 12:13

 З 13 грудня 2015 року з Житомира до Одеси буде курсувати прямий нічний потяг.

Про це 2 грудня інформує прес-служба ПАТ «Укрзалізниця».

«З 13 грудня 2015 року на залізницях України та країн СНД вводиться в дію графік руху поїздів на 2015/2016 рік. У новому розкладі Укрзалізниця призначила 53 пари нових нічних поїздів в різні регіони України. Залізниці України забезпечують перевезення пасажирів, зокрема нічними поїздами в умовах значного дефіциту рухомого складу, високої ступені його зносу, практичної відсутності бюджетного фінансування його закупівлі (за роки незалежності надійшло всього 560 нових пасажирських вагонів), збитковості пасажирських перевезень, відсутності відшкодування витрат за перевезення пільгових категорій пасажирів органами влади в повному обсязі. При цьому Укрзалізниця й надалі забезпечує державні соціальні функції перевезення пасажирів, у тому числі нічними поїздами», - йдеться у повідомленні.

Серед нових поїздів є № 221/521-522/222 Київ, Житомир – Одеса. На сайті «Укрзалізниці» станом на 12.00 2 грудня ще немає інформації про розклад руху і вартість квитків на цей потяг.

На Житомирському залізничному вокзалі журналісту Житомир.info сказали, що про новий потяг ще нічого не знають.

«В нас немає такої інформації, у нас вказівок ніяких немає і розкладу в нас нема», - повідомила в телефонній розмові працівниця залізничного вокзалу.

Нагадаємо, прямий потяг Житомир-Одеса запустили 14 липня 2015 року: ввечері він відправлявся з Житомира і рано вранці наступного дня прибував до Одеси, так само у зворотному напрямку – ввечері з Одеси і вранці – у Житомирі. В серпні «Укрзалізниця» повідомила, що рух літнього потягу № 221/521-222/522 Київ, Житомир – Одеса продовжили на вересень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі