Влада

Наступного року на підтримку переселенців і учасників АТО у Житомирській області хочуть виділити 13 млн грн

4 December 2015, 16:37

 У 2016 році на фінансування Програму соціальної підтримки внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області та військовослужбовців,  працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, планують виділити з обласного бюджету 13 млн 95 тис.грн.

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті обласної ради 4 грудня.

Обґрунтовуючи необхідність прийняття Програми на наступний рік, обласна влада зазначає, що станом на 23.11.15 на територію Житомирської області прибуло та розміщено 7107 осіб, з них з АР Крим – 322 особи, з Донецької та Луганської областей – 6785 осіб.

«Більшість внутрішньо переміщених осіб, які прибули на територію області, не отримують пенсії або отримують їх у розмірах, що не перевищують прожиткового мінімуму для працездатних осіб, працездатні громадяни до моменту працевлаштування не мають матеріальної підтримки», - наголошується в Програмі.

Також зазначено, що з початку антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях більше 763 осіб із числа військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області є мешканцями Житомирської області, які у ході виконання службових обов’язків отримали поранення різного ступеня важкості та потребують медичної реабілітації.

13 млн 95 тис. грн з обласного бюджету планують направити на:

надання внутрішньо переміщеним особам з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції грошової допомоги як таким, що потрапили у важкі життєві обставини (500 тис.грн.);

забезпечення внутрішньо переміщених осіб з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції умовами тимчасового проживання в установах, підприємствах, організаціях області, харчуванням за необхідності, здійснення безпечного і регулярного перевезення учнів, дітей до місця навчання у сільській місцевості (6 млн 596 тис.грн);

забезпечення проведення лікування та медичної реабілітації,в тому числі стоматологічного (хірургічного, терапевтичного) та зубного протезування військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції, та членів сімей загиблих осіб в антитерористичній операції,які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, визначені згідно з п. 1 ст. 10 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» (5 млн 499 тис.грн.);

надання військовослужбовцям та іншим особам, які беруть (брали) безпосередню участь в антитерористичній операції разової грошової допомоги на проведення лікування та проходження реабілітації (500,00 тис.грн).

Нагадаємо, «бюджетна» сесія Житомирської обласної ради відбудеться 24 грудня.

Як повідомляв Житомир.info, на реалізацію відповідної програми у 2015 році планували виділити з обласного бюджету 6,8 млн грн. В травні 2015 року на реабілітацію військових додатково виділили 2,5 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі