Події

Прокурор вимагає посадити на 10 років директорку житомирської турфірми, яка ошукала своїх клієнтів на 3,5 млн. грн

9 December 2015, 17:45

Директорку турагентства, яка ошукала своїх клієнтів на 3,5 мільйони гривень на чергове судове засідання привели у кайданках в супроводі конвою. Під час судових дебатів прокурор декілька хвилин зачитував перелік епізодів, за якими обвинувачують підсудну і враховуючи всі обставини запропонував позбавити її волі та конфіскувати усе належне їй майно.

«Вважаю за доцільне визнати винною Глушкову Тетяну Олегівну у вчиненні злочину, передбаченого частинами першою та другою і четвертою статті 190 ККУ та призначити їй покарання за частиною першою статті 190 ККУ -2 роки обмеження волі, за частиною другою статті 190 ККУ - 3 роки позбавлення волі, за частиною четвертою статті 190 ККУ - 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Шляхом поглинання менш суворого покарання більш суворим покаранням остаточно призначити Глушковій Світлані Олегівні відбуття покарання терміном 10 років позбавлення волі з конфіскацією всього її майна», - зачитав прокурор прокуратури м. Житомира Микола Клименко.

В свою чергу, новий адвокат обвинувачуваної звернув увагу на погане здоров’я підзахисної та наполіг на звільненні її від відбування покарання і запропонував дати підсудній можливість відшкодувати потерпілим збитки під час випробувального терміну.

«Якщо потерпілі думають, що вона, перебуваючи у місцях позбавлення волі, буде їм відшкодовувати - це ілюзія. Такого не буде, тому що відповідно до статті 101 Кримінально - виконавчого кодексу, засуджені відшкодовують із зарахованого їм заробітку після відрахування прибуткового податку, комунально-побутових та інших послуг і лише потім проводиться стягнення за виконавчими документами. Прошу призначити покарання в мінімальному розмірі, застосувавши статтю 75-у», - наполіг адвокат Микола Врублевський.

Підсудна підтримала пропозицію адвоката та закликала суддів застосувати мінімільне покарання.

«Не погоджуюсь з прокурором у тому, що це було зроблено спеціально для корисних цілей. Ні, я довго працювала і ті, хто сидять у залі, переважно знають, що я люблю свою роботу і робила її добре. Ніяких  корисних цілей не було. Просто так склався бізнес. Погано склався. Тому я прошу вибачення у всіх, хто опинився в цій ситуації, я дуже винна перед ними, а суд я просто прошу дозволити мені розрахуватися з людьми, тому що я так розумію, що це – найголовніше», - зазначила директор турфірми Світлана Глушкова.

Усі постраждалі підтримали державне обвинувачення, кажуть: підсудна свідомо затягувала судовий процес, але так і не спромоглася за ці роки відшкодувати їм збитки, тож заслуговує на суворе покарання.

«Як взагалі слідство може продовжуватись стільки років? При тому, що усім постраждалим просто набридло туди ходити. На це і був розрахунок, а тепер виявилось, що вона стара і хвора. Сумно, звісно, що вона стара і хвора, але ж обіцянки скільки можна слухати? Рік, два, три?», - каже постраждала Юлія Журавльова.

«Це було б правильно та справедливо, тому що не одні ми постраждали. Постраждало 150 людей, а за кожною заявою стоїть сім’я, тому звісно, що має бути термін, але термін має бути в межах розумного, бо в нас же не стояла ціль зіпсувати їй життя, стояла ціль щоб перемогла справедливість, щоб це в кінці-кінців закінчилося»,- додає Ірина Микитюк.

Поки суд обиратиме міру покарання, обвинувачувана залишатиметься під вартою.

Як повідомляв Житомир.info, 3 грудня в залі суду взяли під варту директорку житомирської турфірми, яка ошукала клієнтів на 3,5 мільйони.

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі