Події

В залі суду взяли під варту директорку житомирської турфірми, яка ошукала клієнтів на 3,5 мільйони

4 December 2015, 12:03

 У Житомирі директорку турагентства, яка ошукала своїх клієнтів на 3,5 млн гривень 3 грудня узяли під варту. Суди тривають уже третій рік. За час, поки триває слідство і суд, підозрювана продала квартиру, яка була під арештом, і десятки разів переносила розгляд справи через поганий стан здоров’я.

У справі проти директорки-шахрайки – 132 ошуканих туристи з усіх куточків України.

«По вказаних кримінальних провадженнях 132 потерпілих. Вони являються громадянами України, однак інших міст, а саме Львів, Київ, Одеса, Житомир», - каже прокурор прокуратури м. Житомира Микола Клименко

Суд відкладали і переносили вже з десяток разів через хворобу підозрюваної директорки турагентства – кажуть ошукані туристи.

«Це протягом двох років вона просто знущається з тих потерпілих, які з’являються в судове засідання. Почергово хворіє або адвокат Закалюжна, або сама Глушкова. Минулого разу вона викликала «швидку допомогу», начебто їй було зле. Вона поступила в приймальне відділення (лікарні) і тут же написала заяву, що відмовляється від госпіталізації. Тобто, вона була абсолютно здоровою людиною», - нарікає ошуканий турист Володимир.

Та підозрювану усе ж до суду приводять примусово у супроводі  поліції. 56-річна директорка турфірми і цього разу скаржиться на самопочуття.

Прокурор каже: за час, поки триває слідство і суди, директорка повернула людям 300 тисяч гривень і продала квартиру. Куди поділися ще понад 3 мільйони – жінка не каже. Про це невідомо і слідству. Цього разу судді обирають директорці турфірми запобіжний захід – тримання під вартою.

«Враховуючи, що Глушкова обвинувачується у вчиненні злочину, що відноситься до категорії особливо тяжких, та вчинення якого передбачає покарання лише у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років, характер злочин, який вчинила Глушкова, її процесуальна поведінка, під час судового розгляду, вважаю необхідним змінити міру запобіжного заходу з особистого зобов’язання на тримання під вартою, взявши її під варту у залі суду», - говорить суддя Корольовського районного суду м. Житомира

Наступне засідання суду призначене на 8 грудня. Потерпілі сподіваються, що тоді суд винесе вирок.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі