Економіка

Житомирська область в списку областей з найгіршим показником соцекономічного розвитку, – Мінрегіон

21 December 2015, 12:15

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України розрахувало перше рейтингове оцінювання соціально-економічного розвитку регіонів за січень-вересень 2015 року.

Про це повідомляють на сайті Міністерства регіонального розвитку.

«За результатами оцінювання, цього року найкращі показники з соцекономічного розвитку у м. Київ, Дніпропетровської, Київської, Харківської та Вінницької областей. Найгірші - у Чернігівської, Житомирської, Тернопільської, Донецької та Луганської області. Оцінювання здійснювалось на підставі інформації від міністерств, центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державної адміністрації за 26 показниками у 6 напрямах», – йдеться в повідомленні.

Мінрегіон направив результати оцінювання до Кабінету Міністрів України. Міністерством, також сформовано відповідні пропозиції для центральних органів виконавчої влади, обласних та Київської міської державних адміністрацій, які будуть винесені на розгляд Міжвідомчої координаційної комісії з питань регіонального розвитку.

Областям виставлятимуть оцінки щоквартально за 27 показниками у 6-ти напрямах та щорічно за 64 показниками у 12 напрямах. Впровадження такої оцінки стане одним із складових елементів нової системи моніторингу реалізації державної регіональної політики. Це дозволить, базуючись на підходах європейського союзу, оцінити стан соціально-економічного розвитку областей.

Як повідомляв Житомир.info, за результатами діяльності за 2013 Житомирська область перебуває в числі середняків серед регіонів України - 14 місце з 27.

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі