Місто

У Житомирі вода у 8 з 10 джерел не відповідає якості, - СЕС

22 December 2015, 12:23

У Житомирі на місцях громадського забору води – каптажах - питома вага проб води з відхиленнями за фізико-хімічними показниками становить 68,1%,  за мікробіологічними - 19 %.

Такими є результати лабораторних досліджень, проведених Житомирським міськрайонним відділом лабораторних досліджень Державної установи «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», - йдеться у відповіді СЕС на інформаційний запит Житомир.info стосовно якості води у джерелах, з яких житомиряни беруть воду для вживання.

«На контролі Житомирського міськрайонного управління Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області перебуває 10 громадських каптажів, які  розташовані за адресами в Житомирі:

вул. Піонерська, 2;

вул. Піонерська, 16;

проїзд І. Богуна, 4;

пров. 2-Кривий, 7;

вул. Жукова, 35;

пр. Миру, 22;

вул. Максютова, 129;

вул. Короленка, 93;

вул. Клосовського, 1;

вул. Зарічна, 11.

Упродовж 11 місяців 2015 року із вказаних каптажів досліджено та проаналізовано 22 проби води на визначення санітарно-хімічних показників та 21 пробу – на визначення мікробіологічних показників.

За показниками загальної окисності, вмісту нітратів, рівню рН встановлено невідповідність якості води, відібраної з каптажів, розташованих за адресами: вул. Піонерська, 2 та 16; пров. 2-й Кривий, 7; вул. Максютова, 129; вул. Короленка, 93; вул. Жукова, 95; вул. Клосовського, 1.

Відхилення від допустимих норм за мікробіологічними показниками виявлено у пробах води з каптажів, що знаходяться за адресами: вул. Максютова, 129; вул. Короленка, 93; вул. Зарічна, 11», - йдеться у листі, підписаному в. о. начальника управління Держсанепідслужби у Житомирській області Іваном Киричуком.     

 Як повідомляв Житомир.info, в 2014 році працівники комунального підприємства «Житомирводоканал» встановили біля джерел, з яких городяни беруть воду, таблички з даними про її якість.

За даними ДСЕС в області, в 2015 році у дванадцяти районах Житомирської області якість питної води не відповідає санітарно-хімічними показникам, у восьми районах – мікробіологічним.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі