Місто

У Житомирі планують демонтувати паркан та звільнити від будматеріалів скандальну земельну ділянку по вулиці 1 Травня

25 December 2015, 13:53

У Житомирі планують демонтувати паркан та звільнити від будівельних матеріалів скандальну земельну ділянку по вулиці 1 Травня 63-А.

Проект рішення виконавчого комітету «Про демонтаж паркану по вул. 1 Травня, 63-А у м. Житомирі» розміщений на сайті міськради.

«З метою захисту інтересів територіальної громади м. Житомира, додержання вимог законодавства у сфері благоустрою та утримання об’єктів благоустрою м. Житомира в належному стані, у зв’язку із відсутністю правових підстав для зайняття земельної ділянки, керуючись ст.31 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», ст. 10 Закону України «Про благоустрій населених пунктів», рішенням Житомирської міської ради від 29.03.12 № 325 «Про затвердження Правил благоустрою, забезпечення чистоти, порядку і дотримання тиші у м. Житомирі», виконавчий комітет міської ради вирішив: демонтувати паркан, розмішений на земельній ділянці по вул. 1 Травня, 63-А у м. Житомирі та звільнити земельну ділянку від будь-яких тимчасових споруд і будівельних матеріалів. Доручити виконання п.1 даного рішення комунальному підприємству «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Житомирської міської ради спільно з комунальним підприємством «Зеленбуд» Житомирської міської ради у місячний строк. Демонтовані інженерні споруди та будівельні матеріали передати на зберігання комунальному підприємству «Зеленбуд» Житомирської міської ради. Звернутися до Житомирського відділу поліції ГУНП в Житомирській області щодо забезпечення громадського порядку під час здійснення демонтажних робіт», – йдеться в проекті рішення.

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2012 року мешканці будинків по вул. 1 Травня пікетували господарський суд Житомирської області, де розглядалася справа про будівництво 10-поверхівки: підприємство «Агробудінвест-Полісся» (директор - Юрій Ткаченко), яке вже кілька років намагається побудувати 10-поверховий будинок з житловими квартирами та офісними приміщеннями, судилось з Житомирським міськрадою щодо дозволу на будівництво за адресою вул. 1 Травня 63. Перевірити законність будівництва багатоповерхівки на 1 Травня у Житомирі мали правоохоронці. Справа тривала близько 7 років. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі