Суспільство

Віруючі ще одного села в Житомирській області перейшли до Київського патріархату

13 January 2016, 17:42

Жителі села Колодянка Новоград-Волинського району Житомирської області зареєстрували нову громаду УПЦ Київського патріархату і 30 грудня 2015 року провели перше богослужіння в новозбудованій церкві українською мовою.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської єпархії УПЦ Київського патріархату.

«Ще донедавна громада села перебувала під юрисдикцією УПЦ Московського патріархату. Жителі свідчать, що майже всі парафіяни прагнули перейти під юрисдикцію УПЦ Київського патріархату, і після закінчення будівництва нового храму, яке тривало понад двадцять років, збори вирішили зареєструвати нову громаду УПЦ Київського патріархату. Таке рішення громади було зумовлене останніми подіями у нашій країні, що пов’язані з революцією гідності та неоголошеною війною Росії проти України на Сході, позицію УПЦ Московського патріархату щодо української держави, російською пропагандою та іншими обставинами. Щоб усунути протилежності і суперечки між парафіянами з приводу вибору церковної юрисдикції, громада опечатала вхід до храму до часу одержання свідоцтва про реєстрацію», - повідомляє прес-служба.

30 грудня 2015 року, в день пам’яті пророка Даниїла та трьох отроків, відбулося освячення новозбудованого Свято-Миколаївського храму архієпископом Житомирським і Овруцьким Ізяславом та проведено перше богослужіння українською мовою.

Під час богослужінь підносилися молитви за мир у нашій Державі, за подолання розділення Української Православної Церкви, за визволення України від нашестя чужинців та Божу допомогу воїнам, які захищають нашу Вітчизну від агресора.

Як повідомляв Житомир.info, 8 липня 2015 року громада села Мирославль вирішила змінити патріархат місцевої православної церкви з Московського на Київський. Через 4 місяці в село приїхали чиновники облдержадміністрації, щоб переконатися, що серед прихожан відсутній міжконфесійний конфлікт.

Фото прес-служби Житомирської єпархії УПЦ Київського патріархату

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі