Події

У пенітенціарній службі розповіли, в якій з колоній Житомирської області працювали затримані хабарники

15 January 2016, 11:39

Заступник начальника виправної колонії та начальник відділення соціально-психологічної служби, які організували системне вимагання грошей від родичів ув’язнених – це співробітники Коростенської виправної колонії (№71).

Інформацію про це 13 січня оприлюднила прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області.

«Інформуємо про те, що 12 січня 2016 року співробітниками Київського територіального відділу внутрішньої безпеки та виявлення корупції Державної пенітенціарної служби України спільно із співробітниками сектору оперативно-розшукової роботи управління ДПтС України в Житомирській області та співробітниками УСБУ в області, в рамках кримінального провадження за ст. 368-2 Кримінального кодексу України, згідно ухвали слідчого судді, були проведені обшуки службових кабінетів заступника начальника Коростенської виправної колонії (№71) з соціально-виховної та психологічної роботи та начальника відділення соціально-психологічної служби цієї установи», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом управлінням ДПтС України в Житомирській області проводиться службова перевірка, - зазначається на сайті.

Як повідомляв Житомир.info, посадовці колонії організували системне вимагання грошей від родичів ув’язнених. Розмір хабара залежав від важкості інкримінованого засудженим злочину та становив у середньому до десяти тисяч гривень.

У вересні 2015 року в місті Андрушівка Житомирської області співробітники СБУ та військової прокуратури затримали майора-хабарника після одержання ним 2,5 тисяч гривень від засудженого за вбивство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі