Події

У Житомирі розшукали водія мікроавтобуса, який вчинив смертельне ДТП і не зупинився

16 January 2016, 15:17

У селі Тетерівка Житомирського району водій мікроавтобуса Mercedes-Benz збив велосипедиста, але розгубився і втік з місця пригоди.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції в Житомирській області.

«Близько 4.30 15 січня від медиків надійшло повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду із загиблою людиною. На місце ДТП виїхали працівники Управління превентивної діяльності ГУНП і слідчо-оперативна група. Правоохоронці з’ясували, що загиблим є чоловік, який пересувався проїзною частиною велосипедом. Іншого учасника фатальної пригоди на її місці не виявилося. Натомість на дорозі залишилися уламки транспортного засобу. Поліцейські розпочали заходи, направлені на встановлення осіб загиблого і водія-втікача», - повідомляє поліція.

«У ході опитування жителів села було встановлено, що до ДТП може бути причетний вантажний автомобіль Mercedes-Benz, керманич якого працює водієм на одному з підприємств і щодня розвозить товар в окремі райони області. Під час перевірки ця інформація підтвердилася», - розповів старший інспектор УПД ГУНП Житомирської області Віктор Дубчак.

Правоохоронці перевірили робочі графіки водіїв підприємства і вийшли на можливого винуватця, 24-річного житомирянина, який саме цим маршрутом повіз товар у сусідній район.

Молодий чоловік своєї причетності до пригоди не заперечив. За його словами, він відчув незвичну перешкоду під час руху, а потім навіть повернувся, аби подивитися, що потрапило під колеса. Побачивши на землі постраждалого, молодик розгубився. Каже, боявся запізнитися з товаром, а тому поїхав з місця ДТП.

Загиблим виявився 35-річний житель Коростеня Житомирської області .

У рамках розпочатого за ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) ККУ кримінального провадження триває з’ясування всіх обставин пригоди. Окремо керманич може бути притягнутий до кримінальної відповідальності за залишення постраждалого у ДТП у небезпеці.

Поліція нагадує: навіть якщо водій не винен у ДТП, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що він зник з місця пригоди та залишив постраждалих у ній людей у безпорадному стані. Чинним кримінальним законодавством передбачено покарання за такі дії у вигляді ув’язнення від 3 до 8 років.

Як повідомляв Житомир.info, 18 грудня в селі Волиця Андрушівського району Житомирської області Lexus насмерть збив 16-річного хлопця і втік. Пізніше він повідомив правоохоронцям, що Lexus у нього викрали напередодні аварії.

Фото ГУ поліції

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі