Економіка

У житомирських дитсадках діти їстимуть лише вітчизняну курятину

19 January 2016, 09:52

У Житомирі провели тендер на закупівлю для 43 дитсадків та навчально-виховних комплексів міста яловичини, свіжомороженої риби та курятини.

Про це йдеться на сайті Державних закупівель.

Замовник торгів, управління освіти Житомирської міськради, збирається придбати на 2016 рік 125 тонн яловичого м’яса за ціною 79 гривень за кілограм, 92 тонни курятини за ціною 34 гривні за кілограм та 53 тонни хека за ціною 50 грн за кілограм.

Переможцем торгів із постачання яловичини стало ТОВ «Лукон» (Житомирський р-н, с. Зарічани), яке за ціною обійшло трьох своїх конкурентів, які пропонували м'ясо в межах 94 грн/кг. Курятину в дитсадки постачатиме ФОП Черкавська Катерина Іванівна (м. Житомир), яка запропонувала дещо нижчу ціну, ніж інші два учасника. Тушки хека свіжозаморожені розвозитиме ТОВ «Юлтис» з Житомира, яке встановило ціну за кілограм на 7 грн нижчу від двох своїх конкурентів.

У технічному завданні вказано, що яловичина має бути без кісток в шматках вагою від 0,5 до 3 кг, в охолодженому або парному стані з молодих туш з незначною кількістю прожилок та плівок. М'ясо має бути з тазостегнової та лопаткової частин туш, зачищений від сухожилок і грубих поверхневих плівок, без наявності залишків крові та субпродуктів. Краї зарівнені, без бахром. Глибина надрізів м'язової тканини не більша ніж 10 мм. Поверхня чиста, не завітрена, без слизу та стороннього запаху. В літній період допускається завезення замороженого м’яса при умові одноразової заморозки.

М'ясо   птиці    -   тільки    кури    вітчизняного    виробництва,   охолоджені.   Тушки  мають бути без ший та залишків пір'я, добре  випотрошені, блідо-рожевого кольору, без крововиливів. Риба свіжоморожена повинна бути великих та середніх розмірів, без голів, випотрошена, консистенція щільна, без сторонніх запахів.

Також управління освіти провело тендери на закупівлю молока, твердого та кисломолочного сиру.

Так, ТОВ «Акріс-Логістик» (с. Станишівка Житомирського району) постачатиме у дитячі заклади молоко жирністю 2,5 % за ціною 9,58 грн за літр та кисломолочний сир 9-11% жирності по 41,20 грн/кг, а твердий сир 50 % жирності по 95 грн/кг – ФОП Черкавська з Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, ТОВ «Акріс-Логістик» постачатиме у дитсадки міста кефір та сметану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі