Суспільство

Новонароджена Сніжана, яку мати викинула в смітник, ще місяць буде у Житомирській обласні дитячій лікарні

19 January 2016, 11:00

Новонароджена дівчинка, яку житомирянка знайшла біля сміттєвого бака, наразі перебуває в дитячій обласній лікарні в с. Станишівка. Лікарі назвали її Сніжаною. Там вона пробуде ще місяць, потім її долею опікуватиметься служба у справах дітей Житомирської міської ради.

Про це Житомир.info розповіли в дитячій міській лікарні, куди дівчинку привезли вночі 17 січня.
 
«Зараз дитина в обласній дитячій лікарні в Станишівці. Там вона буде місяць, а куди їх потім передадуть – це вже справа служби у справах дитини. Лікарі лише лікують», – зазначили в лікарні.
 
Подальше місце перебування дівчинки залежатиме від міри покарання, яке оберуть для біологічної матері, скоріш за все, Сніжану переведуть в обласний будинок дитини.

«В залежності від того, які будуть прийматися рішення по матері дитини, будуть розглядатися питання, куди далі піде дитина. Своє рішення по дитині вона прийняла і зробила його, ми бачили, яким чином. Впродовж місяця це питання буде вирішено, швидше за все, що це буде обласний будинок дитини. В подальшому, відповідно до законодавства, прийматимуться ті рішення, які будуть стосовноо біологічної матері вживатися і буде вирішуватись куди дитина буде влаштована далі. Будинок дитини буде для неї тільки тимчасовим прихистком. Якщо зі станом здоров’я буде все нормально, то дитина в лікувальному закладі перебувати не повинна довго», – зазначила начальник служби у справах дітей Житомирської міської ради Надія Косяк.

У лікарні кажуть, що дитинка всім забезпечена, а хто хоче допомогти, то можна принести хіба що підгузники.

«Нам не потрібно нічого, хіба що підгузники, а так у нас все є: лікування є, харчування є. Дитинка ще в важкому стані, але стабільна, з покращенням», – повідомила лікар обласної дитячої лікарні Валентина Мілевич.

Як повідомляв Житомир.info, у  Житомирі дивом вдалось врятувати немовля, яке мати після пологів викинула на смітник.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі